Έντυπη Έκδοση

Οι μισοί Φινλανδοί δεν θέλουν να δανείσουν την Ελλάδα

Αντιτίθεται η πλειονότητα των Φινλανδών στο πακέτο στήριξης της Ελλάδος, ενώ τα 2/3 των Γερμανών υποστηρίζουν ότι δεν θα πρέπει να δοθούν περισσότερα χρήματα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εβδομαδιαίας οικονομικής εφημερίδας «Talouselama» που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, 49% των Φινλανδών δηλώνουν αντίθετοι με το πακέτο, το 34% συμφωνούν με αυτό, ενώ 17% είναι αναποφάσιστοι. Ενδεικτικό είναι ότι οι 90% των υποστηρικτών του εθνικιστικού κόμματος των «Αληθινών Φινλανδών» τάσσονται εναντίον του πακέτου.

* Ανάλογη δημοσκόπηση του ARD στη Γερμανία έδειξε ότι τα 2/3 όσων συμμετείχαν σε αυτήν αντιτίθενται στη χορήγηση περισσότερων κεφαλαίων προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Ακόμη περισσότεροι αντιτίθενται στην έκδοση ευρωομολόγων. Το 64% πιστεύουν ότι οι χώρες της Ε.Ε. θα πρέπει να συντονίσουν ακόμη πιο πολύ τις οικονομικές τους πολιτικές.

Από αυτούς 68% συμφωνούν με τη σκληρή κριτική που άσκησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Κολ κατά της Ανγκελα Μέρκελ, ενώ 66% θεωρούν ότι η κυβέρνησή της έχασε την κυριαρχία της στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Φινλανδία
Οικονομική κρίση