Έντυπη Έκδοση

ΙΕΚ ΞΥΝΗ

Πενήντα τέσσερα χρόνια, ο Εκπαιδευτικός Ομιλος ΞΥΝΗ «ηγείται και πρωτοπορεί», καταγράφοντας μια καταξιωμένη και ανοδική πορεία.

Μιλάει ο Σοφοκλής Ξυνής, καθηγητής και πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ.

- Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης στο χώρο της εκπαίδευσης σήμερα;

«Η επαγγελματική αποκατάσταση αποτελεί το ζητούμενο χιλιάδων νέων. Το ΙΕΚ ΞΥΝΗ έχει εξειδικεύσει τη διαδικασία της κατάρτισης , ώστε με σιγουριά να οδηγεί τους αποφοίτους του στην αγορά εργασίας. Αυτό που μας κάνει ξεχωριστούς είναι ότι προσφέρουμε συνολικές και αποτελεσματικές λύσεις».

- Ποια είναι η φιλοσοφία του οργανισμού που σας τοποθετεί στην κορυφή;

«Επενδύσαμε σε σύγχρονες και εξελιγμένες δομές κατάρτισης σε τέσσερις μεγάλες πόλεις. Είμαστε το μοναδικό ΙΕΚ που διαθέτουμε δομές κατάρτισης στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στον Πειραιά και στη Γλυφάδα».

- Ποιο είναι το στοιχείο που διαφοροποιεί το ΙΕΚ ΞΥΝΗ;

«Οτι προσφέρουμε τη σιγουριά της επαγγελματικής αποκατάστασης, κάτι που φάνηκε και σε πρόσφατη έρευνα της focus Bari. Η έρευνα αποδεικνύει ότι 9 στους 10 αποφοίτους μας εργάζονται. Είμαστε ακόμη περήφανοι για το XINIS EDU FESTIVAL, μία καινοτόμο πρωτοβουλία, που δίνει τη δυνατότητα σε σπουδαστές και αποφοίτους να παρακολουθήσουν δωρεάν 140 εκπαιδευτικές διοργανώσεις, ισχυροποιώντας το βιογραφικό τους και εκσυγχρονίζοντας τις γνώσεις τους».

- Μέσα από ποιες δομές το ΙΕΚ ΞΥΝΗ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του;

«Δημιουργήσαμε το Γραφείο Εργασίας, ενώ με το www.thejobcenter.gr προσφέρουμε επιπλέον επαγγελματικές προοπτικές. Ακόμη έχουμε φτιάξει ένα ισχυρό forum συνεργαζόμενων οργανισμών, επιχειρήσεων και υψηλόβαθμων στελεχών, για την επαγγελματική προώθηση των αποφοίτων μας».

Info: ΙΕΚ ΞΥΝΗ, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Γλυφάδα, 800 11 91 91 91, www.iek-xini.edu.gr

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαίδευση