Έντυπη Έκδοση

Institution for Counselling & Psychological Studies

Σπουδές με γνώμονα τον Ανθρωπο

Το ICPS, το εξειδικευμένο Κολλέγιο στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, ιδρύθηκε το 1989 και έκτοτε πρωτοπορεί στο σχεδιασμό και τη λειτουργία ποιοτικών προγραμμάτων σπουδών στον τομέα της Ψυχολογίας και των ειδικοτήτων της (συμβουλευτική, παιδοψυχολογία, ψυχολογία της υγείας, ψυχοθεραπεία κ.τ.λ.), αλλά και σε τομείς όπως η Καθοδήγηση (Coaching), η Επικοινωνία, η Εκπαίδευση κ.α.

Το Κολλέγιο προσφέρει σε συνεργασία με το University of Central Lancashire εξειδικευμένο Bachelor of Science στην Ψυχολογία, το μοναδικό στην Ελλάδα Master of Science στην Παιδοψυχολογία και Master of Science στην Ψυχολογία της Υγείας. Σε συνεργασία με το University of Strathclyde προσφέρει το ισχυρότερο στην Ανατολική Ευρώπη Master of Science στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική. Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ψυχοθεραπείας (ΕΑΡ) προσφέρει το μοναδικό πιστοποιημένο πρόγραμμα Προσωποκεντρικής Ψυχοθεραπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο οδηγεί στην απόκτηση του European Certificate in Psychotherapy (ECP). Σε συνεργασία με τις Management Development Institute (MDI), Corporate Coach U (CCU) και American Management Association (ΑΜΑ) προσφέρει πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Coaching. Επιπλέον προσφέρει μια σειρά από εξειδικευμένα επαγγελματικά προγράμματα/σεμινάρια στις Δεξιότητες Συμβουλευτικής, στην Επικοινωνία/Προσωπική Ανάπτυξη, στην Εφαρμοσμένη Παιδοψυχολογία και Συμβουλευτική Παιδιών κ.ά.

Το ίδρυμα πρωτοπορεί και σε ερευνητικό επίπεδο με δημοσιεύσεις, σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ερευνών που διεξάγουν οι σπουδαστές και το ακαδημαϊκό προσωπικό. Σύντομα μάλιστα αναμένεται η έκδοση των πρακτικών του Διεθνούς Συνεδρίου στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία που διοργάνωσε το Κολλέγιο και στο οποίο συμμετείχαν επιστήμονες από 25 χώρες.

Το Κολλέγιο λειτουργεί με άδεια του Υπουργείου Παιδείας και τα προγράμματα του ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Οδηγιών για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων στην Ε.Ε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαίδευση