Έντυπη Έκδοση

Μπαράζ αντιδράσεων κατά της εξόρυξης χρυσού

Την κατηγορηματικά αντίθετη στάση τους απέναντι σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο αδειοδότησης επενδύσεων εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού σε Εβρο και Ροδόπη, εκφράζουν με επιστολή, που διαβίβασε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Αρης Γιαννακίδης, προς τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου, συλλογικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς των περιφερειακών ενοτήτων Εβρου και Ροδόπης.

Οι φορείς ζητούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να μην προχωρήσει στην αδειοδότηση εξόρυξης χρυσού στη Θράκη, καθώς, όπως τονίζουν, «αποτελεί μια δραστηριότητα που θα υποβαθμίσει περαιτέρω την ήδη προβληματική ανάπτυξη της περιοχής και θα της στερήσει σημαντικούς πόρους απαραίτητους για την ανάκαμψή της». Στην ίδια επιστολή συμπεριλαμβάνονται και οι σχετικές μελέτες του Παραρτήματος Θράκης του ΤΕΕ για την εξόρυξη και τη μεταλλουργία χρυσού και τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον.

Η νέα αντίδραση των φορέων της Θράκης έρχεται μετά την ανακοίνωση του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχ. Χρυσοχοΐδη ότι η κυβέρνηση προχωρεί στην έγκριση της επένδυσης εξόρυξης χρυσού στο Πέραμα με τη μέθοδο του fast track. Η επιστολή επίσης κοινοποιήθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού, στον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στους υπουργούς μέλη της διυπουργικής επιτροπής, η οποία θα εξετάσει το ζήτημα της αδειοδότησης των επενδύσεων και στους αρχηγούς των κομμάτων.

Την επιστολή μεταξύ άλλων υπογράφουν οι μητροπολίτες Μαρωνείας - Κομοτηνής Δαμασκηνός και Αλεξανδρούπολης Ανθιμος, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής, και οι βουλευτές της Θράκης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Κλάδος μετάλλου