Έντυπη Έκδοση

Συνενώσεις εταιρειών κινητής αλά ελληνικά...

Πολλές παρενέργειες θα έχει μια συνένωση δυνάμεων μεταξύ Vodafone-Wind και τίποτα δεν θα είναι ίδιο στις τηλεπικοινωνίες εάν (θα βάλουμε αρκετά «εάν» εδώ) το φλερτ καταλήξει σε γάμο.

Η αναγκαία προϋπόθεση είναι οι δύο πλευρές να τα βρουν με κάποιον τρόπο, κάτι που δεν είναι φυσικά βέβαιο. Οι συζητήσεις μεταξύ της Forthnet και της Hellas Online φαίνεται να μην έχουν καταλήξει πουθενά και δεν αποκλείεται και στην περίπτωση των δύο εταιρειών κινητής τηλεφωνίας να έχουμε μια παρόμοια εξέλιξη.

Για τις ίδιες τις εταιρείες μια πιθανή συγχώνευση έχει τεράστια σημασία. Θα τις βοηθήσει να μειώσουν το κόστος προμηθειών και τον αριθμό των σημείων πωλήσεων. Φυσικά αυτό σημαίνει (και) απώλεια πολλών θέσεων εργασίας στο ευρύτερο περιβάλλον των ελληνικών τηλεπικοινωνιών, πράγμα που θα βαρύνει το γενικότερο κλίμα.

Σημαντικό όμως είναι τη συνένωση να ευλογήσει η ρυθμιστική αρχή, στην προκειμένη περίπτωση η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), κάτι που κάθε άλλο παρά βέβαιο είναι.

Οι ρυθμιστικές αρχές δεν πολυενδιαφέρονται για την (μόνιμη) γκρίνια των εταιρειών, που όλο λένε πως τα περιθώρια κέρδους έχουν μειωθεί και πως η αγορά δεν αναπτύσσεται όπως στο παρελθόν. Γενικά οι ρυθμιστικές αρχές νοιάζονται κυρίως για το τι σημαίνει μια επιχειρηματική κίνηση για τους καταναλωτές και μάλλον υπό αυτό το πρίσμα θα εξεταστεί και η συγκεκριμένη συγχώνευση. Εάν, φυσικά, οι συζητήσεις φτάσουν σε σημείο που να απαιτηθεί η γνωμοδότηση της ΕΕΤΤ, αφού ο κίνδυνος του ναυαγίου είναι πάντα υπαρκτός.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεπικοινωνίες & ευρυζωνικότητα