Ηλεκτρονική Έκδοση

Τρισέ: Η Ελλάδα θα κάνει τα αναγκαία ώστε να συνεχισθεί η ευρωπαϊκή στήριξη

Την εμπιστοσύνη του προς την Ελλάδα, πως θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να συνεχισθεί το πρόγραμμα στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Ο Τρισέ τόνισε ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας, οι οποίοι επιστρέφουν πάλι στην Αθήνα στα μέσα Σεπτεμβρίου, πρόσφεραν στην κυβέρνηση τον χρόνο να πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις.

"Ο χρόνος είναι προφανώς εξαιρετικά σύντομος, για να πάρει η ελληνική κυβέρνηση τις αποφάσεις που απαιτούνται από τις τρέχουσες συνθήκες", δήλωσε ο Τρισέ μιλώντας χθες στην τηλεόραση LCI.

"Αυτό που ζητάμε από την κυβέρνηση είναι να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα, τίποτε περισσότερο", είπε, προσθέτοντας: "Ξόδευαν (σ.σ.: στην Ελλάδα) περισσότερο από τα έσοδά τους και αυτό δεν ήταν δυνατό να συνεχισθεί… Υπάρχει ακόμη χρόνος για επιστροφή σε μία φυσιολογική κατάσταση, αλλά μένει ακόμη να υιοθετηθούν τα μέτρα".

Ο Τρισέ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ ΕΚΤ και ΔΝΤ σχετικά με τις ανάγκες κεφαλαιακής ενίσχυσης των ευρωπαϊκών τραπεζών, μετά την εκτίμηση του ΔΝΤ για έλλειμμα κεφαλαίων ύψους 200 δισ. ευρώ. "Υπάρχει μία πολύ σημαντική διαφωνία για τις μεθόδους υπολογισμού των κεφαλαιακών αναγκών… Είμαι πεπεισμένος ότι η τελική εκτίμηση του ΔΝΤ δεν θα είναι αυτή", δήλωσε χαρακτηριστικά.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)