Ηλεκτρονική Έκδοση

Παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητούν με επιστολή τους οι άνθρωποι του «γηραιού»

Προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια ο Ηρακλής

Ασφαλιστικά μέτρα για να μπλοκάρει τα παιχνίδια του Αστέρα Τρίπολης

Τελευταία ενημέρωση:

Στα πολιτικά δικαστήρια προσέφυγε ο Ηρακλής, όπως είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ανδρέας Παντελή. Η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να μην επανεξετάσει την έφεση του «γηραιού», ο οποίος κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας επανεκδίκαση, ενώ παράλληλα προσπαθεί να μπλοκάρει τα παιχνίδια του Αστέρα Τρίπολης. Αν οι Αρκάδες αγωνιστούν έστω και σε ένα ματς, τότε οι «κυανέρυθροι» δεν θα μπορούν να τους αντικαταστήσουν, ακόμα και αν δικαιωθούν.

Αλλά και η ΕΠΟ από την πλευρά της είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι τέλους. Σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα απαγορεύεται η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια ενάντιο σε θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου, όπως ανερόταν πεντακάθατα σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου: "Σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, όσοι σύλλογοι προσφεύγουν στα πολιτικά δικαστήρια κινδυνεύουν με την ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία απ’ αυτή που προβλέπεται να συμμετάσχουν".

Αυτό σημαίνει ότι ο Ηρακλής κινδυνεύει να βρεθεί ξαφνικά στη Γ' Εθνική, αφού τη δεδομένη στιγμή, η κατηγορία στην οποία προβλέπεται να συμμετάσχει είναι η δεύτερη. Ωστόσο στον Ηρακλή δεν φοβούνται, όπως είχε υπογραμμίσει χθες ο κ.Παντελή: "Θα πάμε όπου χρειάζεται, προκειμένου να δικαιωθούμε και φυσικά πρώτα από όλα στα πολιτικά δικαστήρια. Η αδικία είναι μεγάλη σε βάρος του Ηρακλή".

Επιστολή στον πρωθυπουργό

Εν τω μεταξύ, σε μία προσπάθεια να ασκήσουν πίεση, οι άνθρωπι του Ηρακλή έστειλαν επιστολή στον πρωθουπουργό, ζητώντας του να παρέμβει για να αποκαταστήσει «την αδικία που θφίσταται ο σύλλογος». Οι «κυανόλευκοι» επαινούν το έργο της Πολιτείας στην πάταξη των στημένων αγώνων, όμως επιτίθενται στην ΕΠΟ, θεωρόντας ότι «ο ομοσπονδία έχει στοχοποιήσει καταφανέστατα τον Ηρακλή».

Την επιστολή υπογράφουν νυν και πρώην πρόεδροι και μέλη των ΔΣ του Ερασιτέχνη, της ΠΑΕ, της ΚΑΕ και του ΤΑΠ, οι Ολυμπιονίκες της ομάδας, οι αθλητές όλων των τμημάτων, οι σύλλογοι βετεράνων της ομάδας και οι οργανωμένοι οπαδοί.

Η επιστολή:

"Λαμβάνουμε την πρωτοβουλία – και ταυτοχρόνως την εξέχουσα τιμή- να απευθυνθούμε προς το πρόσωπό σας, προκειμένου να ζητήσουμε την προσωπική, καταλυτική παρέμβασή σας στο μέγιστο ζήτημα κατάφωρης αδικίας που υφίσταται ο σύλλογός μας, ο Ηρακλής, από το ένοχο και νοσηρό σύστημα που εδώ και χρόνια παρανόμως έχει αναπτύξει τη δράση του στον ποδοσφαιρικό χώρο της πατρίδας μας.

Και λαμβάνουμε αυτή την πρωτοβουλία κύριε Πρωθυπουργέ, καθόσον γνωρίζουμε άριστα τη διακηρυγμένη και από εσάς προσωπικώς βούληση για απόλυτη κάθαρση στο κατεστημένο του κακουργηματικού παρασκηνίου που έχει καταστρέψει το ποδόσφαιρό μας, έργο το οποίο –με δική σας σαφή εντολή- έχουν κληθεί να επιτελέσουν επί μακρόν διάστημα η Κυβέρνηση και τα αρμόδια Οργανα του Κράτους και ιδιαιτέρως ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός, κ.Γερουλάνος.

Κι όμως κύριε Πρωθυπουργέ, την ώρα κατά την οποία όλοι οι θεσμικοί φορείς της συντεταγμένης Πολιτείας ακολουθούν την κυβερνητική βούληση για την απόλυτη κάθαρση του ποδοσφαίρου από το σύστημα των «στημένων αγώνων», της διαπλοκής και της παρανομίας, κινητοποιώντας κάθε νομικό μέσο και διαδικασία, η ίδια η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, έχει στοχοποιήσει απολύτως και καταφανέστατα τον Ηρακλή, επιλέγοντάς τον ως εξιλαστήριο θύμα, μέσω νομικών πραξικοπημάτων και σοφισμάτων, καταργώντας νόμους, κανονισμούς, θεσμούς και Δικαιοδοτικά Οργανα που η ίδια έχει θεσπίσει.

Κορύφωση του θεσμικού πραξικοπήματος που διενέργησε εις βάρος του Συλλόγου μας η ΕΠΟ, αποτελεί η απόρριψη απόφασης δικαίωσης του Ηρακλή από το Ανώτατο Αθλητικό Δικαιοδοτικό Οργανό της, το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο, παράγοντας κορυφαίο νομικό και θεσμικό έκτρωμα, προκειμένου να εξυπηρετήσει συμφέροντα ομάδων του συστήματος της διαπλοκής την ώρα κατά την οποία από την εμπεριστατωμένη προανακριτική έρευνα του γνωστού σκανδάλου προκύπτει ότι η ομάδα μας παρέμεινε αμέτοχη και πλήρως αδιάπλοκη.

Κύριε Πρωθυπουργέ, ο ιστορικός Ηρακλής της υπεραιωνόβιας ιστορίας και της πολυδιάστατης εθνικοκοινωνικοπολιτισμικής και αθλητικής προσφοράς στην πατρίδα δεν είναι μόνος στον αγώνα της δικαίωσης. Εχει μαζί του τις χιλιάδες των πιστών φίλων του αλλά και το ηθικό πλεονέκτημα που του προσφέρει η αναγνώριση από το φίλαθλο πανελλήνιο ότι το δίκαιο είναι με το μέρος του.

Κύριε Πρωθυπουργέ, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στη βούλησή σας για απόλυτη κάθαρση στον ποδοσφαιρικό χώρο και υπογραμμίζοντας ότι η κάθαρση συνεπάγεται επικράτηση του Δικαίου και συνεπώς δικαίωση του Ηρακλή μας, θεωρούμε ότι η προσωπική παρέμβασή σας θα αποδώσει ισονομία και θα απονείμει δικαιοσύνη ως μία ανώτατη και καταλυτική εξυγιαντική παρέμβαση που θα βάλει φρένο στον κατήφορο της αυθαιρεσίας και της διαπλοκής.

Κύριε Πρωθυπουργέ, σε μία περίοδο κατά την οποία έχετε να διαχειριστείτε έναν τεράστιο όγκο εθνικών ευθυνών και καθοριστικών αποφάσεων για τη βιωσιμότητα και το μέλλον της πατρίδας, η προσπάθειά σας για εξυγίανση του ποδοσφαιρικού χώρου, ο οποίος αποτελεί ίσως και την τελευταία μορφή μαζικού κινήματος στην κοινωνία του σήμερα, είναι ιδιαίτερα σημαντική στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλετε για την ολική δομική αναδιάρθρωση και ανάκαμψη της χώρας".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ποδόσφαιρο
Σούπερ Λίγκα
Ηρακλής