Έντυπη Έκδοση

Ανοιχτό μέτωπο και με τους φαρμακοποιούς

Μαζί με τους γιατρούς η κυβέρνηση άνοιξε και το μέτωπο των φαρμακοποιών, διευρύνοντας το ωράριο λειτουργίας και θέτοντας θέμα μείωσης του κέρδους τους.

Μπορεί ο υπουργός Υγείας να επιδιώκει να ανοίγουν Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο το 30% των φαρμακείων, αλλά αυτό φαίνεται πως είναι ανέφικτο κατά τους εκπροσώπους του κλάδου. Οπως λέει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου: «Είναι μάλλον ένα σενάριο θρίλερ, καθώς πρέπει ένας φαρμακοποιός να δουλεύει 80 ώρες τη βδομάδα. Ούτε οι σκλάβοι στις ρωμαϊκές γαλέρες δεν δούλευαν τόσο. Ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι 48 ώρες».

Σε ό,τι αφορά τον περιορισμό του κέρδους, ο κλάδος, όπως λέει ο κ. Αμπατζόγλου, ειπράττει σήμερα κοντά στο 18,5%, μετά την έκπτωση 4% προς τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και τη δραστική περικοπή του κέρδους από τα ακριβά φάρμακα. «Η τρόικα προβλέπει κέρδος από 15% έως 20% και είμαστε ήδη στο 18,5%. Και όλα αυτά όταν παραμένουμε απλήρωτοι από τα περισσότερα ασφαλιστικά Ταμεία τουλάχιστον για 6 μήνες. Τα φαρμακεία λειτουργούν ήδη με ζημιές μετά και την αύξηση της φορολογίας. Αν μειώσουν κι άλλο το κέρδος, ας τα ανοίξουν μόνοι τους» καταλήγει.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Φαρμακοβιομηχανία και εμπόριο φαρμάκων
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης