Ηλεκτρονική Έκδοση

Απαράδεκτη απόφαση του υπουργείου Εργασίας καταγγέλει ο Ιατρικός Σύλλογος

Δεν θα γράφουν φάρμακα στις συνταγές, αλλά ουσίες

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την απόφαση για συνταγογράφηση συστατικών και όχι φαρμάκων από τους γιατρούς στους ασθενείς, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Σε σχετική ανακοίνωση του, υποστηρίζει ότι πίσω από την επίμαχη διάταξη κρύβεται η πρόθεση της κυβέρνησης να υποβαθμίσει την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας και των «παρεχόμενων» φαρμάκων.

"Είναι μια ρύθμιση που ουσιαστικά αφαιρεί από τους θεράποντες ιατρούς τη δυνατότητα να παρέχουν στους ασθενείς τους τη θεραπεία που οι ίδιοι κρίνουν ότι είναι απαραίτητη και για την οποία μόνον οι ιατροί είναι και πρέπει να παραμείνουν υπεύθυνοι. Θέτει ουσιαστικά σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών, για να εξυπηρετήσει καθαρά λογιστικές ανάγκες", υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ.

Σύμφωνα με τους γιατρούς: "Η Κυβέρνηση οφείλει να μας πει σε ποιες χώρες της Ευρώπης εφαρμόζεται υποχρεωτικά η συνταγογράφηση με δραστική ουσία. Γιατί οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι μόνον σε δύο χώρες ακόμη εφαρμόζεται, κι αυτές δεν φημίζονται για την ποιότητα του συστήματος υγείας τους. Επίσης δεν μας λέει με ποιο τρόπο θα αποτρέψει τη μαζική εισαγωγή αμφίβολης ποιότητας φαρμάκων (ή ακόμη και πλαστών) από χώρες χαμηλού κόστους όπως η Κίνα και η Ινδία".

Καταλήγοντας η ανακοίνωση του ΙΣΑ τονίζει ότι το νέο αυτό μέτρο θα οδηγήσει τους πολίτες στον εξαναγκασμό να πληρώσουν από την τσέπη τους το φάρμακο που εμπιστεύονται και έτσι το Δημόσιο και τα Ταμεία θα εξοικονομούν χρήματα.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας