Έντυπη Έκδοση

ΤΡΑΜ 1852: στα χνάρια του Λάβκραφτ

Ας πάμε ένα ταξίδι στο χρόνο κι ας καταλήξουμε στο Πρόβιντενς του Ρόουντ Αϊλαντ εν έτει 1934.

Ποιον θα συναντήσουμε εκεί; Μα τον Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ, συγγραφέα φτωχό, πάμφτωχο που τα βγάζει πέρα με μεγάλη δυσκολία. Ως εδώ όλα είναι αληθινά. Από εδώ και πέρα αρχίζει να ξετυλίγεται το παραμύθι της νουβέλας «ΤΡΑΜ 1852» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Jemma Press». Στα καλά καθούμενα λοιπόν ο Λάβκραφτ λαμβάνει μια επιστολή από τον κύριο Γουίλκοξ. Ο οποίος κύριος Γουίλκοξ είναι εκδότης του περιοδικού «ΕΡΟΤΣΕΚ», μιας έκδοσης που προσφέρει λογοτεχνική τροφή του πλέον αντισυμβατικού, εικονοκλαστικού και εκκεντρικού είδους, με κεντρικό θέμα τον ερωτισμό.

Το περιεχόμενο της επιστολής; Μια προσφορά 1.000 δολαρίων (κολοσιαίο ποσό για εκείνη την εποχή) για να γράψει ο Λάβκραφτ ένα πορνογραφικό στόρι μεγέθους τουλάχιστον 7.000 λέξεων. Πρόταση που αρχικώς ο συγγραφέας σκέφτεται να απορρίψει μετά βδελυγμίας, καθώς διόλου δεν εγκρίνει τον λογοτεχνικό αισθησιασμό. Οταν ρίχνει όμως μια ματιά στο περιεχόμενο του πορτοφολιού του και βλέπει μόλις ένα δολάριο, αποφασίζει να πει το «ναι». Τι συμβαίνει στη συνέχεια; Τι να συμβαίνει δηλαδή, για Λάβκραφτ μιλάμε! Σημεία και τέρατα, με μια κάτι παραπάνω από δυνατή εσάνς πορνογραφίας.

«Και καλά, αξίζει τίποτα αυτό το πράγμα;» ακούω να αναρωτιέται ο άπιστος Θωμάς της παρέας. Αξίζει και παραξίζει απαντώ, καθώς ο Edward Lee, ο συγγραφέας του «ΤΡΑΜ 1852», καταφέρνει να οικοδομήσει μια σεξομυθολογία με τον τρόπο του μεγάλου τρομοδάσκαλου. Από τη μία δεν προδίδει το φρικώδες πνεύμα του και από την άλλη σκαρώνει μια τσόντα να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Και όχι μόνο...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Κινούμενα σχέδια/Κόμικς/Σκίτσα