Έντυπη Έκδοση

Ντόμινο καταλήψεων στα σχολεία της Θεσσαλονίκης

«Ντόμινο» καταλήψεων στα σχολεία της Θεσσαλονίκης, που αυξήθηκαν χθες σε 30, από 20 την περασμένη Τρίτη. «Θα σταθούμε στο πλευρό γονιών και μαθητών», δήλωσαν χθες εκπρόσωποι των πέντε ΕΛΜΕ και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, σε συνέντευξη Τύπου εν όψει των δικών τους κινητοποιήσεων, που ξεκίνησαν σήμερα.

Κατήγγειλαν ως «αναξιόπιστα» τα νούμερα που ανακοίνωσε η Περιφέρεια Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, για τα κενά και τη διπλοβάρδια, ενώ τόνισαν ότι «όλα τα τμήματα υποστηρικτής διδασκαλίας είναι πλέον ανενεργά».

Μια «μαύρη» εικόνα, χωρίς καμία νότα αισιοδοξίας, παρουσίασε η συνδικαλιστική ηγεσία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαιδευτικής κοινότητας στη Θεσσαλονίκη, που ζήτησε «να παραιτηθεί άμεσα όλη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας». Μεταξύ άλλων είπαν:

* Ο πρόεδρος της Α' ΕΛΜΕ Νίκος Αγαθαγγέλου : «Ανατροπή είναι η λύση. Σύντομα, όποιος δεν έχει λεφτά δεν θα μπορεί να σπουδάσει το παιδί του».

* Ο πρόεδρος της Γ' ΕΛΜΕ Τριαντάφυλλος Τρανός: «Είναι κατασκευασμένα και αναξιόπιστα τα νούμερα που ανακοίνωσε για την Κεντρική Μακεδονία ο εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας. Υπάρχουν σχολικές τάξεις με 31 παιδιά σε σχολεία της Νεάπολης και άλλων περιοχών. Ογδόντα τμήματα υποδοχής μεταναστών είναι ανενεργά. Εχει καταργηθεί η υποστηρικτική διδασκαλία».

* Ο πρόεδρος της Ε' ΕΛΜΕ Χρήστος Βαϊτσίδης: «Οικογενειάρχες συνάδελφοί μας περιμένουν καρτερικά σε ξενοδοχεία την απόσπασή τους. Δεν γνωρίζουν τι τους περιμένει αύριο, ούτε πού θα βρεθούν».

Μίλησαν για κοροϊδία των σχολικών επιτροπών, που «φέτος δεν θα έχουν λεφτά να πληρώσουν το πετρέλαιο».

Χθες το πρωί οι καταλήψεις σε σχολεία του Νομού Θεσσαλονίκης αυξήθηκαν στις 30, με απόφαση των 15μελών συμβουλίων των μαθητών. Διαμαρτύρονται για την έλλειψη βιβλίων, τα κενά στις θέσεις εκπαιδευτικών και τις κτιριακές υποδομές, που είτε δεν επαρκούν είτε είναι σε κακή κατάσταση.

Στο μεταξύ και οι γονείς μπήκαν χθες στο «χορό» των κινητοποιήσεων με συμβολικές δίωρες καταλήψεις σε πολλά σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος, 8-10 το πρωί, καταγγέλλοντας «τραγική ολιγωρία του υπουργείου Παιδείας».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μακεδονία και Θράκη
Εκπαίδευση
Υπουργείο Παιδείας
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Για το ίδιο θέμα
Τα σχολεία στα τυφλά και η υπουργός μοιράζει τελεσίγραφα