Έντυπη Έκδοση

ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΡΟΛΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ * ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΞΙ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ * ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

ΣυγΚΟΙΝΩΝΙΑ μπαρούτι για απολύσεις, χαράτσια, εφεδρεία

Ετοιμοι να κατεβάσουν ρολά διαρκείας, με το πρώτο χαρτί που θα σταλεί σε συνάδελφό τους για εργασιακή εφεδρεία, δηλώνουν τα συνδικάτα στις συγκοινωνίες. Τονίζουν δε ότι, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν σταματήσει την εγκληματική και καταστροφική πολιτική της, «θα θυμηθούμε μέρες του 1992».

Η κατάσταση στις μεταφορές μυρίζει κυριολεκτικά μπαρούτι, ενώ το κοινό μέτωπο που δημιουργήθηκε χθες, με τους ιδιοκτήτες ταξί να συμμετέχουν στην κινητοποίηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αποδείχθηκε αποτελεσματικό και αραγές. Σ' αυτό αναμένεται να προστεθούν σύντομα και οι ιδιοκτήτες φορτηγών, οι οποίοι απειλούν -και αυτοί- με απεργία διαρκείας και αποκλεισμούς δρόμων.

Χειρόφρενο

Σήμερα δεν θα κινηθεί κανένα μέσο σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ), ενώ τα σωματεία των οδικών συγκοινωνιών (λεωφορεία και τρόλεϊ) θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας τη Δευτέρα, από τις 12 έως τις 5 το απόγευμα, ώστε να αποφασίσουν μέσω γενικών συνελεύσεων τις επόμενες κινήσεις τους. Η κυρίαρχη πρόταση, πάντως, είναι να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη μαζί με τα ταξί, που ήδη την έχουν προκηρύξει.

«Δεν θα φύγουν με ελικόπτερο. Υπάρχει και το Γουδή», είπε χθες ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους. Και δεν ήταν ο μόνος. Συνδικαλιστές των ΜΜΜ, που στη συντριπτική τους πλειονότητα προέρχονται από την ΠΑΣΚΕ, έκαναν λόγο για «ανατροπή», ενώ έλεγαν σε όλους τους τόνους ότι η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται και δεν έχει πλέον το δικαίωμα να συνεχίσει να κυβερνά ερήμην του ελληνικού λαού και να προβαίνει σε συμφωνίες και λήψη μέτρων για τα οποία δεν είναι εξουσιοδοτημένη από κανέναν.

«Θέλουν να μετατρέψουν τη χώρα σε κρανίου τόπο. Τα νέα μέτρα οδηγούν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση το σύνολο των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των επαγγελματιών όλης της χώρας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην κοινή ανακοίνωση των σωματείων των σταθερών συγκοινωνιών. Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ, αναφερόμενοι στην εργασιακή εφεδρεία, επισημαίνουν ότι το επιχείρημα του πλεονάζοντος προσωπικού είναι ψεύτικο. «Δεν πλεονάζει κανένας. Μόλις πριν από λίγους μήνες μετέταξαν 550 εργαζόμενους από τους τρεις φορείς (ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και ΤΡΑΜ Α.Ε.) και, πριν καλά καλά ολοκληρωθούν οι μετατάξεις, απαιτούν εδώ και τώρα την απόλυση επιπλέον 260 εργαζομένων. Αδιαφορούν για τις ζωές των εργαζομένων, για τη λειτουργία των συγκοινωνιακών φορέων, αλλά και για το επιβατικό κοινό».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συγκοινωνίες-Μεταφορές
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Για το ίδιο θέμα
Μεταφορές αλληλεγγύης μέσω Twitter
Ξέσπασμα οργής από χιλιάδες στην πορεία