Ηλεκτρονική Έκδοση

Τρίτος υποβιβασμός σε δύο μήνες

Η ελεύθερη πτώση του Ηρακλή: Από τα «σαλόνια» στο Περιφερειακό

Τελευταία ενημέρωση:

Γκρεμίζεται μέρα με τη μέρα ο Ηρακλής. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έδωσε πιστοποιητικό στους «κυανέρυθρους», που μέσα σε δύο μήνες βίωσαν τρεις υποβιβασμούς για μη αγωνιστικούς λόγους! Έτσι, παρότι στο γήπεδο κέρδισε την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα, καλείται τη νέα σεζόν να αγωνιστεί στη Δ' Εθνική.

Όλα ξεκίνησαν τον Ιούλιο, όταν ο Ηρακλής υποβιβάστηκε για πλαστογραφία και δυσφήμηση του ποδοσφαίρου. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στη Γ' Εθνική, λόγω της προσφυγής του στα πολιτικά δικαστήρια, απόφαση που επικυρώθηκε σήμερα το πρωί. Η κατρακύλα ολοκληρώθηκε στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας, με την αποβολή από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, που οδηγεί τον "γηραιό" στο Περιφερειακό.

Όμως ο Ηρακλής δεν είναι η μόνη ομάδα που οδηγείται στη Δ' Εθνική. Ακόμα 8 ομάδες δεν πήραν πιστοποιητικά και είναι αβέβαιο πώς θα στελεχωθούν τα προταθλήματα της Β' και (κυρίως) της Γ' Εθνικής. Αναγέννηση Καρδίτσας, Ρόδος, Ιωνικός, Τρίκαλα, Εθνικός, Ηλιούπολη, Εορδαϊκός και Παναιγιάλειος οδηγούνται στο Περιφερειακό, άλλες αναγκαστικά και άλλες συνειδητά, όσο και αν δεν το παραδέχονται. Άλλωστε, παίζοντας σε ερασιτεχνική κατηγορία η ΠΑΕ (ή το ΤΑΠ) διαλύεται και τα χρέη μεταφέρονται στα φυσικά πρόσωπα που διοικούσαν όταν αυτά δημιουργήθηκαν.

Πήρε παράταση η Λάρισα

Την ίδια στιγμή, οι τέσσερις ομάδες που διεκδικούν να παίξουν στη Σούπερ Λίγκα ως... ομάδα Α και ομάδα Β, πήραν (ή θα πάρουν) πιστοποιητικά. Στον Πανσερραϊκό χορηγήθηκε ομόφωνα, και στις Δόξα Δράμας και Λεβαδειακό κατά πλειοψηφία (7-1 και 6-2 αντίστοιχα). Αντίθετα, η Λάρισα δεν κατάφερε να το εξασφαλίσει, όμως πρόκειται για τυπικό θέμα. Η ασφαλιστική της ενημερότητα έληξε στα χέρια της ΕΕΑ, χωρίς ευθύνη της ΠΑΕ, και μέσα στις επόμενες μέρες θα καταθέσει καινούρια για να πάρει άδεια συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ποδόσφαιρο
Ηρακλής