Έντυπη Έκδοση

Λιποθυμίες μαθητών

«Δεν υπήρξε καμία αναφορά ούτε από εκπαιδευτικό, ούτε από Σύλλογο Εκπαιδευτικών για λιποθυμικά επεισόδια μαθητών από ασιτία», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας μετά τη σχετική καταγγελία του Α' Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας ακόμα και για τόσο ακραία φαινόμενα με αφορμή την καταγραφή των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που παρατηρούνται στα σχολεία κεντρικών περιοχών της Αθήνας.

Είναι σοκαριστικές οι αναφορές του συλλόγου για αυτοκτονία άνεργου γονέα μαθητών, ακόμα και κρούσματα λιποθυμίας μικρών μαθητών, φαινόμενα που καταδεικνύουν τις απρόβλεπτα ανατριχιαστικές διαστάσεις της κρίσης που βιώνει η κοινωνία. Σε ανακοίνωση μάλιστα που εξέδωσε μιλά για προσπάθεια δημιουργίας δικτύου αλληλεγγύης, ενώ εκπαιδευτικοί και γονείς-κηδεμόνες της ευρύτερης περιοχής Αμπελοκήπων-Ερυθρού-Πολυγώνου οργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί στην πλατεία Πανόρμου.

Το υπουργείο, ωστόσο, επιμένει: «Σε έλεγχο που έγινε στα σχολεία της περιοχής, δεν υπήρξε καμία αναφορά για λιποθυμικά επεισόδια μαθητών από ασιτία, όπως ενημέρωσαν οι προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης». Μάλιστα, κατηγορεί εκπαιδευτικούς ότι «καταφεύγουν μέσω των ΜΜΕ και στο έσχατο μέσο της λαϊκίστικης προπαγάνδας, χωρίς να διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και τους ίδιους τους μαθητές». Τονίζεται, πως «κάποιοι επιχειρούν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς να δημιουργήσουν με ακραίο τρόπο κλίμα ανασφάλειας στα σχολεία και βάζουν λουκέτα και αλυσίδες παρακωλύοντας την εκπαιδευτική διαδικασία».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Παιδείας
Εκπαίδευση