Ηλεκτρονική Έκδοση

Η κυβέρνηση καταργεί το κριτήριο της εθνικότητας για τους ιδιοκτήτες ΠΑΕ

Ανοίγει το δρόμο για τον Παναθηναϊκό στον πρίγκιπα ο Γερουλάνος!

Ένα βήμα πιο κοντά στην απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι ο πρίγκιπας Σουλτάν Αλ Σαούντ, με την πολύτιμη συμβολή της... κυβέρνησης. Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, προανήγγειλε την τροποποίηση του νόμου που απαγορεύει στους ξένους υπήκοους να έχουν στην ιδιοκτησία τους ποσοστό μεγαλύτερο του 10% σε μία ΠΑΕ ή ΚΑΕ. Πλέον τα κριτήρια δεν θα είναι εθνικά, αλλά θα τίθεται μόνο θέμα φερεγγυότητας.

"Θα υπάρξει αλλαγή στο νομοσχέδιο. Ο νόμος αυτός γράφτηκε για μια άλλη εποχή. Πρέπει να έχουν κάποια υπόσταση αυτοί οι επιχειρηματίες που προέρχονται από το εξωτερικό. Δεν πρέπει να είναι εθνικά τα κριτήρια, αλλά κριτήρια φερεγγυότητας. Να λειτουργούν, δηλαδή, στο πλαίσιο που ορίζει η πολιτεία. Στο αγγλικό ποδόσφαιρο για παράδειγμα, έχουν μπει Ρώσοι που μπορεί να μην πλούτισαν με το ευαγγέλιο στο χέρι, αλλά λειτουργούν όπως επιβάλει η αγγλική πολιτεία, γιατί υπάρχουν κανόνες", δήλωσε στην εκπομπή "Δίκη" της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο κ.Γερουλάνος.

Σε επαφή οι δικηγόροι

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Σαουδάραβα πρίγκιπα, Παναγιώτης Πετρόπουλος, έστειλε με e-mail το γνήσιο της υπογραφής του Σουλτάν Αλ Σαούντ στους δικηγόρους του Γιάννη Βαρδινογιάννη και μένει πλέον να φτάσει το αυθεντικό έγγραφο με κούριερ από την Τζέντα για να κατατεθεί η επίσημη πρόταση αγοράς.

Ο κ.Πετρόπουλος σημείωσε ότι συναντήθηκε με εκπροσώπους του δικηγορικού γραφείου Κυριακίδη-Γεωργόπουλου, όπου έχουν κατατεθεί οι ανενεργές μετοχές του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Οι δύο πλευρές άρχισαν ήδη να συντάσσουν το Memorandum of Understanding. Η διαδικασία θα πρέπει να έχει τελειώσει μέχρι την Πέμπτη, ώστε με την άφιξη του πρίγκιπα στην Αθήνα την Παρασκευή, να είναι όλα έτοιμα ώστε να ξεκινήσουν επίσημα οι διαπραγματεύσεις.

Η συνάντηση της Παρασκευής θα είναι η πλέον κρίσιμη για την εξέλιξη της ιστορίας. Τότε ο πρίγκιπας πρέπει να καταθέσει την εγγυητική επιστολή τραπέζης, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, όσα είναι δηλαδή τα χρήματα που έχει υποσχεθεί να καταθέσει με το “καλημέρα” στην ομάδα. επενδύσει στον Παναθηναϊκό.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ποδόσφαιρο
Σούπερ Λίγκα
Παναθηναϊκός