Ηλεκτρονική Έκδοση

Σε ηλικία 100 ετών

Πέθανε ο θρύλος του Ολυμπιακού, Λεωνίδας Ανδριανόπουλος

Πιο φτωχή είναι από το πρωί της Τρίτης η οικογένεια του Ολυμπιακού. Ο τελευταίος της θρυλικής πεντάδας των Ανδριανόπουλων, Λεωνίδας, άφησε την τελευταία του πνοή, πλήρης ημερών, στα 100 του χρόνια.

Ο "Λιόλιος", μικρός αδερφός του Γιώργου, του Γιάννη, του Βασίλη και του Ντίνου, γεννήθηκε το 1911 στον Πειραιά και έζησε από κοντά τη γέννηση και την άνθιση του Ολυμπιακού. Φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας το 1927, σε ηλικία 16 ετών. Το 1935, στα 24 του, εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο, για να αφοσιωθεί στη δουλειά του και στην άλλη του αγάπη, το τριπλούν. Φόρεσε 11 φορές τη φανέλα της εθνικής Ελλάδος, σημειώνοντας δύο γκολ.

Ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος, γνωστός για τις σέντρες ακριβείας από τα δεξιά, αγωνίστηκε σε 40 αγώνες της προκριματικής και της τελικής φάσης του Πρωταθλήματος, σημειώνοντας 9 γκολ. Με τη φανέλα του Ολυμπιακού κατέκτησε 3 πρωταθλήματα Ελλάδας, 4 πρωταθλήματα Πειραιά, δύο πρωταθλήματα Νοτίου Ελλάδος και δύο Κύπελλα Πάσχα.

Το 2004 αφηγήθηκε την ιστορία του ίδιου και των αδερφών του στον Δημήτρη Καπράλο για το βιβλίο "Ο Τελευταίων των Πέντε, ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος αφηγείται".

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού εξέδωσε την ακόλουθη συλλυπητήρια ανακοίνωση:

"Ο πρόεδρος, Μιχάλης Κουντούρης και τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π. εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για το θάνατο του Λεωνίδα Ανδριανόπουλου.

Ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος ήταν ο Βενιαμίν της θρυλικής πεντάδας των Ανδριανοπουλέων των ιδρυτών του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π, υπήρξε τεράστιο κεφάλαιο της ολόχρυσης ιστορίας μας όπως επίσης υπήρξε σύμβολο της κοινωνίας και του επιχειρηματικού κόσμου του Πειραιά.

Η κληρονομιά που αφήνει σε όλους μας είναι μεγάλη. Οφείλουμε, μαζί με τα εκατομμύρια των φιλάθλων μας, να την αξιοποιήσουμε στη μνήμη όλων αυτών που’ χαν καρδιά μες στα στήθια και δώσαν θριάμβους σαν τα παραμύθια".
 

Η θρυλική πεντάδα των Ανσριανόπουλων. Ο Λεωνίδας πρώτος από δεξιά Η θρυλική πεντάδα των Ανσριανόπουλων. Ο Λεωνίδας πρώτος από δεξιά

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Σούπερ Λίγκα
Ποδόσφαιρο
Ολυμπιακός