Έντυπη Έκδοση

* ΡΟΪΤΕΡ

«Νέα επώδυνα μέτρα περιμένουν οι Ελληνες»

Με έντονο σκεπτικισμό υποδέχτηκαν Ελληνες πολίτες την απόφαση της συνόδου κορυφής για «κούρεμα» 50% του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με ανταπόκριση του πρακτορείου «Ρόιτερ».

Δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά, αφού μένουν ακόμη να φανούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, ενώ το βέβαιο είναι ότι για το μέσο Ελληνα δεν προβλέπεται και καμιά ελάφρυνση, αν δεν απειλείται με νέα επώδυνα μέτρα.

«Δεν αισθάνομαι ότι σώθηκα», λέει χαρακτηριστικά στο εν λόγω ρεπορτάζ ο 47χρονος καθηγητής Παντελής Αμπελογιάννης, πατέρας τριών παιδιών, ο οποίος πασχίζει να τα βγάλει πέρα και να πληρώσει το στεγαστικό του δάνειο, εξαιτίας των μειώσεων στους μισθούς και των αυξήσεων στους φόρους. «Οι τράπεζες δεν πληρώνουν για μας σήμερα. Απλώς επιστρέφουν μέρος του κέρδους που έβγαλαν από εμάς όλα αυτά τα χρόνια», συμπληρώνει.

Ο Πάνος Θεοδώρου, 60χρονος ταξιτζής, εκτιμά πως η κρίση δεν θα περάσει γρήγορα, ελπίζοντας πως ίσως τα παιδιά του δουν καλύτερες μέρες. «Δεν το βλέπω να γίνεται (σ.σ. το ξεπέρασμα της κρίσης) στην εποχή μου. Ελπίζω στα παιδιά μου», επισημαίνει. «Φαίνεται πως οι Ευρωπαίοι θέλουν να μας κρατήσουν στο κλαμπ. Δεν θέλουν να εγκαταλείψουμε το ευρώ».

«Το θέμα είναι αν η συμφωνία θα βοηθήσει στο να ανοίξουν κάποιες δουλειές. Δεν πιστεύω πως θα υπάρξουν οι όποιες αυξήσεις στους μισθούς», δηλώνει ο Γιάννης Μυλωνάκος, 40 ετών, που εργάζεται σε καφετέρια.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική