Έντυπη Έκδοση

ΣΕ ΧΡΟΝΟ - ΡΕΚΟΡ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ*«ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ» ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Γύρισαν τα κεφάλια από την άλλη μεριά

Μήνυμα... χωρίς αποδέκτες, στη μαθητική παρέλαση-«αστραπή» της Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε χωρίς πολιτικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης, σε χρόνο-«ρεκόρ»!

Ολιγόλεπτη παρέλαση μόλις 15 σχολείων. Ερημιά στην εξέδρα των επισήμων, χωρίς εκπρόσωπο της κυβέρνησης, χωρίς καν ένα βουλευτή! Ολιγόλεπτη παρέλαση μόλις 15 σχολείων. Ερημιά στην εξέδρα των επισήμων, χωρίς εκπρόσωπο της κυβέρνησης, χωρίς καν ένα βουλευτή! Μόλις 35' λεπτά κράτησε η διέλευση των μόλις 15 σχολείων μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, στην οποία έτσι κι αλλιώς δεν επικρατούσε ο συνωστισμός που ήταν συνηθισμένος τα προηγούμενα χρόνια. Ούτε ένας βουλευτής δεν εμφανίστηκε, γεγονός που σχολιάστηκε σαρκαστικά από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Υπό αυτές τις συνθήκες, την πρώτη θέση κατέλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ λίγο πιο πίσω καθόταν ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, πλαισιωμένος από αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους. Λίγο νωρίτερα είχε δηλώσει ότι «δεν είναι απαραίτητη η παρουσία πολιτικών σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις».

Ο μητροπολίτης Ανθιμος επίσης απουσίαζε και εκπροσωπήθηκε από τον αρχιμανδρίτη Νεκτάριο. Το υπουργείο Παιδείας δεν εκπροσωπήθηκε από πολιτικό πρόσωπο και στην εξέδρα ανέβηκε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεόδωρος Καρτσιώτης.

«Δεν σας θέλει ο λαός, το Μνημόνιό σας και μπρος...», ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε πριν, μετά και κατά τη διάρκεια της σύντομης παρέλασης, από τα μπλοκ διαδηλωτών που είχαν στηθεί τριγύρω από την πλατεία Αριστοτέλους. «Κλέφτες», «λαμόγια», «πουλημένοι», ήταν τα επίθετα με τα οποία... «στόλιζαν» σχεδόν κάθε επίσημο που περνούσε. Υπήρχαν πανό αναρτημένα από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους «Αγανακτισμένους», τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις ΕΛΜΕ (Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) και συνταξιούχους.

Από τα σχολεία που παρέλασαν, και ήταν λιγότερα από κάθε άλλη χρονιά, τρεις ομάδες μαθητών γύρισαν τα κεφάλια από την άλλη πλευρά, καθώς περνούσαν από την εξέδρα των επισήμων.

«Στρίψτε τα κεφάλια αριστερά, δείξτε το δρόμο στη λευτεριά...», φώναζαν οι διαδηλωτές.

Πάντως, κανείς από τους εκπαιδευτικούς που συνόδευαν τα τμήματα των παρελάσεων δεν φορούσε μαύρο περιβραχιόνιο, όπως είχε παροτρύνει η ΟΛΜΕ τα μέλη της.

Μετά το τέλος της παρέλασης, ομάδες διαδηλωτών κινήθηκαν απειλητικά προς την εξέδρα, αλλά αμέσως την περικύκλωσαν αστυνομικοί. Οι «Αγανακτισμένοι» παρέλασαν με πλακάτ και πανό μετά τη διέλευση των σχολικών τμημάτων, όμως οι επίσημοι είχαν ήδη φύγει. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα