Έντυπη Έκδοση

Ανεστάλη η απεργία στα ΚΤΕΛ, κανονικά τα δρομολόγια

Ανεστάλη η 24ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει για χθες η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), αφού πραγματοποιήθηκε μόνον ολιγόωρη κατάληψη και αποκλεισμός των εισόδων και εξόδων του σταθμού ΚΤΕΛ στη λεωφόρο Κηφισού.

Ωστόσο, παρά το μερικό αποκλεισμό και με τα εκδοτήρια να μη λειτουργούν, δεν υπήρξαν ακυρώσεις δρομολογίων, μόνο καθυστερήσεις, καθώς η επιβίβαση και η αποβίβαση των επιβατών γίνονταν εκτός του σταθμού. «Αποφασίσαμε να αναστείλουμε την απεργία μας γιατί ο κόσμος που έχει προγραμματίσει και θέλει να φύγει για το τριήμερο δεν φταίει σε τίποτα», είπε ο πρόεδρος της ΟΣΜΕ, Βασίλης Δημητρόπουλος. Σε ό,τι όμως αφορά τα αιτήματά τους, «από τον Ιούλιο έχουμε καλέσει την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΥΣ) σε διάλογο, αλλά κωφεύει».

Ραντεβού την Τετάρτη

Επαναλαμβάνοντας τις θέσεις της ΟΣΜΕ σχετικά με τις συστηματικές παραβιάσεις του Π.Δ 246/06 «Γενικού Κανονισμού Προσωπικού ΚΤΕΛ», την παραβίαση της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τις παράνομες απολύσεις εργαζομένων, τις απόπειρες μείωσης των μισθών και τις απόπειρες εφαρμογής εκ περιτροπής απασχόλησης, ο κ. Δημητρόπουλος είπε πως «μετά την πίεση που τους ασκήσαμε, καταφέραμε να κλείσουμε ραντεβού για την ερχόμενη Τετάρτη».

Σε πρόσφατη ανακοίνωση, η ΠΟΑΥΣ είχε επισημάνει πως «είναι αδιανόητο εν μέσω οικονομικής κρίσης, που συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές στη χώρα μας και θυσίες από τον ελληνικό λαό, να απαιτεί η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ) αυξήσεις στους μισθούς του προσωπικού των ΚΤΕΛ», αφού, όπως συνεχίζει η ανακοίνωση, «εξακολουθεί να αμείβεται κανονικά, χωρίς περικοπές, τη στιγμή που οι συνάδελφοί τους στο δημόσιο τομέα έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις μισθών και επιδομάτων». Η ΟΣΜΕ, με τη σειρά της, καταγγέλλει πως έχουν αποπειραθεί να γίνουν μειώσεις μισθών στα ΚΤΕΛ Αττικής, Φωκίδας και Φθιώτιδας και ρωτά, μεταξύ άλλων, αν «χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων του υπουργείου Μεταφορών» και αν «είχανε πληρώσει ποτέ φόρο μέχρι το 2010, όταν όλος ο ελληνικός λαός στέναζε ή μήπως θα πληρώσουν τώρα με τις διογκώσεις που κάνουν σε υποτιθέμενα έξοδα;».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συγκοινωνίες-Μεταφορές