Έντυπη Έκδοση

Το Νοσοκομείο Γρεβενών και ο Μητροπολίτης

Με αφορμή το ρεπορτάζ της «Ε» για τη διένεξη μεταξύ του πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Γρεβενών και του μητροπολίτη, σχετικά με τα έσοδα του ναΐσκου του νοσοκομείου, ο δικηγόρος του μητροπολίτη Σέργιου, Χρ. Αλβανός, επισημαίνει σε επστολή του και τα κάτωθι:

«Η αντικειμενική πληροφόρηση όμως έχει ως εξής: Καμία μήνυση δεν υπέβαλε ο μητροπολίτης και καμία απόφαση δικαστηρίου, πρωτόδικη ή Εφετείου δεν δικαίωσε τον διοικητή κ. Μ. Γαβρίδη. Οι υπ' αριθμό 2/11 και 3/2011 αποφάσεις των εισαγγελέων αντίστοιχα Πρωτοδικών και Εφετών κρίνουν ότι έχουν αρμοδιότητα να επιλύσουν το θέμα, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.

Η υπόθεση έχει ως εξής: στο κυτίο όπου οι πιστοί ρίχνουν το αντίτιμο για το κερί, που ανάβουν προσευχόμενοι στο ναό, τοποθετήθηκε από παράγοντες του νοσοκομείου κλειδαριά, αυθαίρετα διεκδικώντας τη διαχείριση και διάθεσή τους να έχουν άλλοι (μεταξύ των οποίων και συνδικαλιστές) και όχι η Εκκλησία.

Για το αυθαίρετο και αξιόποινο κλείδωμα του κυτίου όπου οι πιστοί ρίχνουν τον οβολό τους στην εκκλησία για την εκκλησία και όχι για να ενισχύονται οι συνδικαλιστές του νοσοκομείου, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Γρεβενών, προς αποφυγή δικαστικών μαχών, προσέφυγε στον εισαγγελέα, αρμόδιο για την άμεση και ήπια (χωρίς τακτικές δίκες) αποκατάσταση της νομιμότητας. Οι εισαγγελείς Γρεβενών (Πλημμελειοδικών) και Κοζάνης (Εφετών) αντίστοιχα διαφοροποιούμενοι από υφιστάμενη νομολογία έκριναν ότι δεν έχουν αυτή την αρμοδιότητα. Κατόπιν αυτών την υπόθεση θα κρίνουν τα αρμόδια δικαστήρια όπου ο μητροπολίτης Γρεβενών καταφεύγει.

Αξίζει να σας υπενθυμίζουμε ότι η εκκλησία και ειδικότερα η Μητρόπολη Γρεβενών παρέχει καταφυγή, άσυλο, και τροφή σε συνανθρώπους μας ασχέτως εθνικότητας, ηλικίας, φύλου ή κομματικής προτίμησης, τα δε έσοδα και την όλη περιουσία της που είναι προσφορά των πιστών χριστιανών διαχειρίζεται ανταποκρινόμενη στην αποστολή της. Είναι ευτύχημα που υπάρχει αυτή η μάνα εκκλησία, που διαφύλαξε την περιουσία και ανταποκρίνεται τώρα στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό, την περιουσία καθώς και το Δημόσιο Ταμείο του οποίου "άλλοι" άδειασαν και οδήγησαν στην πτώχευση».

Ο ανταποκριτής μας Σπ. Κουταβάς επισημαίνει:

Το Νοσοκομείο Γρεβενών έκανε προσπάθειες ώστε να βρεθεί κοινή λύση που να ικανοποιεί όλες τις πλευρές: Μητρόπολη και δωρητή του ναΐσκου. Με έγγραφη πρόσκληση του νοσοκομείου εζητήθη από τη Μητρόπολη να ορίσει εκπρόσωπο στην επιτροπή διαχείρισης των χρημάτων του ναΐσκου. Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής είναι ο διοικητής του νοσοκομείου, η γενική διευθύντρια του ιδρύματος, η διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας και η κοινωνική λειτουργός του νοσοκομείου, η οποία θα πρότεινε σε ποιες περιπτώσεις θα γινόταν η χρήση του χρηματικού βοηθήματος.

Ο ισχυρισμός της Μητρόπολης ότι τα χρήματα θα ενίσχυαν τους συνδικαλιστές του νοσοκομείου δεν ισχύει καθώς το σωματείο των εργαζομένων έχει στείλει σχετική επιστολή στη Μητρόπολη. Η απόφαση για τη διαχείριση των χρημάτων και την ικανοποίηση του δωρητή έγινε με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του νοσοκομείου. Το συγκεκριμένο θέμα έχει δημιουργήσει αναστάτωση αλλά και έκπληξη στους κατοίκους της πόλης των Γρεβενών, οι οποίοι γνωρίζουν τόσο το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας όσο και τη βοήθεια που προσφέρει η τοπική Μητρόπολη σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα