Έντυπη Έκδοση

«Η Ευρώπη της Γερμανίας υποχρέωσε την Ελλάδα να παραιτηθεί από κάθε ασυλία»

Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εκδικάστηκε η υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων. Η ακροαματική διαδικασία τελείωσε. Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Η Γερμανία είχε προσφύγει ενώπιον του Δικαστηρίου αυτού παραπονούμενη κατά αποφάσεων του Εφετείου Φλωρεντίας και του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Ιταλίας.

Ο μοναδικός λόγος της προσφυγής ήταν πως, κ α κ ώ ς, τα δικαστήρια της Ιταλίας είχαν επιτρέψει την κατάσχεση γερμανικών περιουσιακών στοιχείων, στην Ιταλία και στην Ελλάδα, σε εκτέλεση αποφάσεων ιταλικών και ελληνικών δικαστηρίων που είχαν επιδικάσει αποζημιώσεις για τις γερμανικές θηριωδίες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ισχυρίστηκε, συγκεκριμένα, η Γερμανία στο δικαστήριο πως έχει προνόμιο ετεροδικίας.

Τα δικαστήρια της Ιταλίας, δηλαδή, ήταν αναρμόδια να δικάσουν τις υποθέσεις αυτές.

Και όλες οι υποθέσεις των αποζημιώσεων έπρεπε, κατ' εκείνη, να κρίνονται ΜΟΝΟ από τα γερμανικά δικαστήρια. Και κατά το Γερμανικό Δίκαιο, βέβαια.

Προέβαλε δηλαδή την «έ ν σ τ α σ η» Κρατικής Ασυλίας.

Αυτήν φέρεται να μην την κατάργησαν οι συμμαχικές δυνάμεις όταν κυρίευσαν τη χιτλερική Γερμανία που είχε αιματοκυλήσει την Ευρώπη!..

Και όλα αυτά συμβαίνουν, για την κρατική γερμανική ασυλία, όταν η Διεθνής των δανειστών και τοκογλύφων υποχρέωσε την Ελλάδα, με τη Σύμβαση δανειακής διευκόλυνσης και τα λοιπά μνημόνια και μεσοπρόθεσμα, να «ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ και ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ από κάθε ασυλία που έχει, ή πρόκειται ν' αποκτήσει, όσον αφορά την ίδια και τα περιουσιακά της στοιχεία, χωρίς περιορισμούς στις κατασχέσεις και στις αναγκαστικές εκτελέσεις»!..

Επιπρόσθετα αξίωσαν, με παράρτημα που επισυνάπτουν στη Σύμβαση κάθε φορά που χρειάζεται, να βεβαιώνεται γραπτά, από δύο νομικούς συμβούλους του κράτους, ότι «η παραίτηση είναι έγκυρη, δεσμευτική και εκτελεστή».

Και το τραγικότερο, έθεσαν την ερμηνεία της Σύμβασης στο Αγγλικό Δίκαιο και την εκδίκαση κάθε διένεξης στη δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Πρωταγωνίστρια, στην επιβολή των παραπάνω δεσμεύσεων, παραιτήσεων και λοιπών συνθηκών υποτέλειας είναι η Ευρώπη της Γερμανίας!

Αυτή, όπως φαίνεται, κάνει χρήση της Ασυλίας στις ευθύνες της για το αιματοκύλισμα της ανθρωπότητας.

Η Ελλάδα, απεναντίας, υποχρεώνεται να μην κάνει χρήση τέτοιας ασυλίας και να ξεχνά πως έχει δικαστήρια. Οταν της επιβάλλεται πολιτική και οικονομική βία από συμμορίες Οικονομικών Δολοφόνων.

Υπ' αυτά τα ακραία δεδομένα, υπάρχει σκληρή παραβίαση της ισότητας των κρατών. Οι όροι είναι άκυροι. Οι δανειακές συμβάσεις ΔΕΝ πληρώνονται.

Και ας αποταθούν οι «δανειστές» στα ελληνικά δικαστήρια, υπό το Ελληνικό Δίκαιο, για να πληρωθούν. Και γενικά, να δικαιωθούν.

ΙΣΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ!!

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Γερμανία