Έντυπη Έκδοση

Νέες κυκλοφορίες

«Adventures In Counter-Culture»

Blueprint (Hitch Hyke)

Χιπ χοπ πειραματισμοί με σινθεσάιζερ, κίμπορντ και ντραμ μασίν και ένα επίμονο μουρμουρητό ραπ για την πολιτικο-οικονομική κατάσταση και μια απαθή και στείρα κοινωνία που αποδέχεται υποταγμένη τη μοίρα της. Ο Blueprint, κάποτε ράπερ των Soul Position μαζί με τον RJD2, στον όγδοο προσωπικό του δίσκο πιάνει με διορατικότητα το σφυγμό της εποχής. Γιατί το χιπ χοπ του δεν είναι ξεσηκωτικός παιάνας για οδοφράγματα, αλλά ένα ζοφερό ηχητικό παραλήρημα για τους γκρίζους καιρούς μας, που ξεκινάει από τον ποπ πολτό για να φτάσει στην καταγγελία της εθελούσιας δουλείας των ανθρώπων.

http://printmatic.net/

«BlackenedWhite»

MellowHype (Fat Possum)

Ενα χρόνο πριν το είχαν προσφέρει δωρεάν στο Ιντερνετ και τώρα το επανακυκλοφορούν σε δίσκο. Μέλη της OFWGKTA, της χιπ χοπ κολεκτίβας από το Λος Αντζελες που τα προηγούμενα χρόνια τάραξε τα νερά της ανεξάρτητης σκηνής προσθέτοντας λίγη αυθεντική γκάνγκστα ορμή, οι Left Brain και Hodgy Beats φτιάχνουν τον δεύτερο χιπ χοπ δίσκο χωρίς στούντιο φιοριτούρες και λουστρινένια σαμπλ. Είκοσι πέντε χρόνια μετά τους NWA και το ιστορικό «Straight Out Of Compton», τα μπάσταρδά τους φτιάχνουν νέες συμμορίες και ξεχύνονται στους δρόμους της μητρόπολης για να μιλήσουν για κόκα, όπλα, γκόμενες και μάχες με τους μπάτσους με μια ανατριχιαστική βιαιότητα. Ο κόσμος που έρχεται σε έντεκα κοφτά χιπ χοπ κομμάτια.

http://www.myspace.com/mellxwhype

«Manhatta/Entr'acte»

The Cinematic Orchestra (Ninja Tune)

Το ένα είναι το ονειρικό σάουντρακ για την εικοσάλεπτη ταινία του Ρενέ Κλερ που κινηματογράφησε το μπαλέτο του ντανταϊστή Φράνσις Πικάμπια με τίτλο «Relache» το 1924 στο Παρίσι. Το άλλο είναι μια μινιμαλιστική μουσική για το εντεκάλεπτο κολάζ εικόνων που έφτιαξαν το 1921 ο μοντερνιστής ζωγράφος Τσαρλς Σίλερ και ο φωτογράφος Πολ Στραντ για να απεικονίσουν τη γέννηση του Μανχάταν ως δάσους από ουρανοξύστες. Δύο ηχογραφήσεις των ανήσυχων πειραματιστών που ανακάτεψαν συναρπαστικά την ελευθερία της τζαζ με τις δυνατότητες της ελεκτρόνικα.

http://www.cinematicorchestra.com/

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Κριτική μουσικής