Έντυπη Έκδοση

Μια παρέα φίλων και ένας μοναχικός νεκροθάφτης

Θυμάμαι εκείνο το τραγούδι των Clash, που οι στίχοι του ήτανε κάπως έτσι: «Πάει, χάθηκα στο σουπερμάρκετ, δεν μπορώ πια να ψωνίσω με χαρά, ήρθα γι' αυτή τη σπέσιαλ προσφορά, μια εγγυημένη προσωπικότητα».

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι κι ο Σάββας, ο ήρωας του κόμικς «Δεν είναι αυτό που νομίζεις», τον εαυτό του ψάχνει επισκεπτόμενος το μέγκα επιπλάδικο. Τυπικά, η αναζήτηση αφορά τον εξοπλισμό του καινούργιου σπιτιού του, ουσιαστικά μοιάζει με εξόρμηση στο υποσυνείδητο.

Εν ολίγοις; Το «Δεν είναι αυτό που νομίζεις» (εκδόσεις «Jemma Press») των Τάσου Ζαφειριάδη (σενάριο), Λουκά Τσουκνίδα (σενάριο) και Παναγιώτη Πανταζή (σχέδιο) συνεχίζει στο δεύτερο τεύχος του τις χαλαρές πτήσεις στο σύμπαν της μετεφηβικής αμηχανίας. Ευτυχώς, οι δημιουργοί του εξακολουθούν να αγγίζουν το σφυγμό της χαμένης, twentysomething γενιάς, δυστυχώς εισάγουν αδόκιμους πειραματισμούς όπως η χρήση tweets ανάμεσα στα καρεδάκια.

Το μπαράζ κυκλοφοριών της «Jemma Press» συμπληρώνει «Το Πτώμα» των Τάσου Ζαφειριάδη (σενάριο), Γιάννη Παλαβού (σενάριο) και Θανάση Πέτρου (σχέδιο). Εδώ, ένας υπάλληλος γραφείου κηδειών αναλαμβάνει να ξενυχτήσει ένα πτώμα σε αποσύνθεση και κάποια στιγμή το πτώμα ζωντανεύει και χάνεται το τόπι.

Με δυο λόγια, πρόκειται για μια κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα προσπάθεια, ιδίως στο σχέδιο του Πέτρου. Εδώ ο κομίστας περιορίζει την γκάμα των χρωμάτων του, για ένα αποτέλεσμα πιο έντονο και υποβλητικό. Και κάπως έτσι υποστηρίζει με τον καλύτερο τρόπο το ευφάνταστο, αλλά σχετικώς δύσκαμπτο σενάριο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Κινούμενα σχέδια/Κόμικς/Σκίτσα