Ηλεκτρονική Έκδοση

Την Τρίτη ενημερώνει ο πρωθυπουργός τη Βουλή για τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου

«Κούρεμα» και πολιτικές εξελίξεις στην κοινοβουλευτική συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ

Τελευταία ενημέρωση:

Συνεδριάζει στις 17:00 τη Δευτέρα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με κύριο θέμα τις πρόσφατες αποφάσεις της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50%. Εν τω μεταξύ σήμερα το απόγευμα ο Γιώργος Παπανδρέου συγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του στη Βουλή στην οποία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης και ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, προκειμένου όπως έγινε γνωστό να συζητηθούν τα επόμενα βήματα για την εφαρμογή της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου.

Το επίμαχο ζήτημα, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη όπου και αναμένεται να υπάρξει σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών που διαφωνούν ως προς τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης για τα οποία "πανηγυρίζει" ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Όσον αφορά στην αυριανή συνεδρίαση εκτιμάται ότι θα τεθεί και το ζήτημα της λαϊκής αντίδρασης ενάντια στην κυβερνητική πολιτική όπως αυτή εκδηλώθηκε πανελλαδικά κατά τους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου, που είχαν σαν αποτέλεσμα την ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, τους προπηλακισμούς αλλά και τις αποδοκιμασίες των πολιτών εναντίον στελεχών της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές τόσο από την αξιωματική αντιπολίτευση όσο και από άλλες παρατάξεις για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες κάτι που μέχρι τώρα απορρίπτει ο Γιώργος Παπανδρέου, λέγοντας "ότι ο λαός θέλει αλλαγές και όχι εκλογές".

Ωστόσο και εντός του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται διαφορετικές ιδεολογικές τάσεις σε σχέση με την εφαρμογή του μνημονίου και την ακολουθούμενη πολιτική κάτι που λαμβάνει υπόψιν του ο πρωθυπουργός και φαίνεται ότι τη Δευτέρα θα επιχειρήσει και πάλι να ζητήσει αρραγές μέτωπο για την εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Για το ίδιο θέμα
Πράσινη δοκιμασία και κυβέρνηση εθνικής ανάγκης
«Καταδικάζουν» τα κόμματα τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου
Κομμένο στα τρία το ΠΑΣΟΚ