Ηλεκτρονική Έκδοση

ΕΣΑμεΑ : Παράνομος ο κανονισμός παροχών του εθνικού οργανισμού παροχών υπηρεσιών υγείας

Ζητείται από τον υπουργό εργασίας η άμεση αναστολή της ΚΥΑ που τον θέτει σε εφαρμογή

Τελευταία ενημέρωση:

Την αναστολή ισχύος της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία καθορίζεται ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) αξιώνει η ΕΣΑμεΑ με επιστολή της προς τον υπουργό εργασίας Γ. Κουτρουμάνη.

 Οπως επισημαίνεται στην επιστολή προς τον υπουργό εργασίας (κοινοποιείται και στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου), “η ενέργεια αυτή έλαβε χώρα πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι εργασίες του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ επί αυτού του Κανονισμού και πριν κατατεθεί η γνωμοδότηση του Δ.Σ του Οργανισμού στο γραφείο σας, όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία”.

Στην επιστολή της ΕΣΑμεΑ σημειώνεται ότι ο περί ου ο λόγος Κανονισμός “αφορά στην πλειοψηφία των ατόμων με αναπηρία -άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων- και συνδέεται άμεσα με την ποιότητα της καθημερινής ζωής τους όπως και με το βέλτιστο της λειτουργικότητας και αυτονομίας τους”.  Επίκεντρο της διαμαρτυρίας και του επιτακτικού αιτήματος της συνομοσπονδίας για “αναστολή ισχύος της ΚΥΑ” είναι η αγνόηση για πολλοστή φορά τον τελευταίο καιρό του επίσημου αναπηρικού κινήματος. Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στις ανολοκλήρωτες εργασίες του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ  που στην πράξη αγνοήθησαν ελέω της πρώϊμης ΚΥΑ, “η Ε.Σ.ΑμεΑ. συμμετέχει δια εκπροσώπου της και έχει καταθέσει τις εμπεριστατωμένες θέσεις/προτάσεις της επί του θέματος”.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Επί ίσοις όροις
Με λέξεις-κλειδιά
ΑμεΑ