Έντυπη Έκδοση

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ

Το παρασκήνιο της αποχώρησης του Σπ. Παντελιά

Πολλά «γιατί» ακολουθούν την αποχώρηση του αντιπροέδρου, με εκτελεστικές αρμοδιότητες, Σπύρου Παντελιά από το διοικητικό συμβούλιο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η ανακοίνωση της προηγούμενης εβδομάδας απέδωσε την αποχώρηση σε προσωπικούς λόγους, όμως κύκλοι του Τ.Τ., οι οποίοι είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, σημειώνουν ότι ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου επέλεξε το δρόμο της παραίτησης, αφού υπήρχε διάσταση απόψεων ανάμεσα στον ίδιο και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Κλέωνα Παπαδόπουλο. Οι διαφωνίες είχαν κατά καιρούς εκφραστεί και σε διοικητικά συμβούλια και αφορούσαν σε διάφορα θέματα, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου έχει στα χέρια της αρκετές «καυτές πατάτες», που προέκυψαν από δανειακές συμβάσεις, που δεν εξυπηρετούνται κανονικά. Επίσης, υπάρχουν ανοικτά θέματα με συμφωνίες που έχουν γίνει με διάφορους επιχειρηματίες, όπως ο Κυριάκος Γριβέας και ο Δημήτρης Κοντομηνάς, οι οποίοι είναι συνεταίροι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στην πράσινη ανάπτυξη ο πρώτος και στις πιστωτικές κάρτες ο δεύτερος. Προσφάτως, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης από δημοσιεύματα (εφημερίδα «Δημοκρατία») που απεκάλυψαν ότι η διοίκηση μίσθωσε κατάστημα στη Θεσσαλονίκη ιδιοκτησίας της οικογένειας, με την οποία έχει συγγενική -εξ αγχιστείας- σχέση ο αδελφός του πρωθυπουργού.

Ανοικτό είναι και το θέμα της απορρόφησης της Τ-Bank, της πρώην τράπεζας που ανήκε στον όμιλο Ασπίς, του επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη, η οποία έχει αποφασισθεί από τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών. Εχουν ήδη παρέλθει άκαρπες δύο συνελεύσεις, ενώ η τρίτη (β' επαναληπτική) θα συνεχιστεί στις 22 Νοεμβρίου 2011. Ολες αυτές συνεκλήθησαν για να εγκρίνουν τη συγχώνευση.

Η αποχώρηση του αντιπροέδρου, ο οποίος είχε διοριστεί από τη σημερινή κυβέρνηση τον Δεκέμβριο του 2009, πραγματοποιείται γενικότερα σε μία κρίσιμη στιγμή για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο είναι φορτωμένο με ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου και η διοίκηση θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα μετέχει στο PSI (Private Sector Involvement), δηλαδή στο κούρεμα της αξίας τους κατά 50%. Τη θέση του Σπ. Παντελιά ανέλαβε ο κ. Χάρης Σιγανός, ο οποίος προσελήφθη στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τον Ιανουάριο του 2010 ως γενικός διευθυντής επενδυτικής τραπεζικής και θυγατρικών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο