Έντυπη Έκδοση

ΣΕ ΝΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΣΚΥΤΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

Η συστράτευση δεν έχει «τέλος»

Και το Μαρούσι προστίθεται στους δήμους που κινούνται νομικά ενάντια στο χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ενώ στην Αθήνα, έκκληση προς τον δήμαρχο Γ. Καμίνη να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία απευθύνει η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη».

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με την ιδιότητα του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, είχε ήδη από προχθές επισημάνει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν «τουλάχιστον ένα εκατομμύριο χρονίως πάσχοντες» από την πιθανότητα διακοπής στην παροχή του ηλεκτρικού, με δεδομένο ότι πρέπει να συντηρούν στο ψυγείο φαρμακευτικά σκευάσματα ή να λειτουργούν συσκευές που λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια.

Σε ερώτημα που υποβάλαμε χθες στον κ. Πατούλη, μας απάντησε ότι ετοιμάζεται να εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο ψήφισμα που θα προβλέπει την αποστολή εξωδίκου δηλώσεως - διαμαρτυρίας προς τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς προμηθευτές. «Καλούμε τη ΔΕΗ να απόσχει από κάθε αντισυμβατική, αυθαίρετη και καταχρηστική ενέργεια διακοπής ηλεκτροδότησης τουλάχιστον μέχρι τα ανώτατα δικαστήρια να αποφανθούν οριστικά για τη συνταγματικότητά της και δηλώνουμε ότι όλα τα μέλη της διοίκησης θα ευθύνονται αστικά και ποινικά για κάθε ζημία που θα προκληθεί». Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Δεκεμβρίου 2011 συζητείται ενώπιον του ΣτΕ σχετική προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Στην Αθήνα, η «Ανοιχτή Πόλη» επικαλείται σε επιστολή της πρωτοβουλίες που ανέλαβαν άλλοι δήμοι (Ν. Ιωνία, Ελληνικό - Αργυρούπολη, Σαρωνικός, Περιστέρι, Ιλιον, Κορυδαλλός, Λάρισα κ.λπ.) που προσφεύγουν μαζικά για λογαριασμό των δημοτών τους. Δηλώνει στο δήμαρχο Γ. Καμίνη ότι «έχουμε υποχρέωση όχι μόνο να καταδικάσουμε την ανάλγητη φορολογική επιδρομή, αλλά κυρίως να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια να μην κοπεί το ρεύμα σε δημότες μας που αδυνατούν να το πληρώσουν».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΕΗ
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Για το ίδιο θέμα
«Ηθικά και πολιτικά ανάλγητο»