Έντυπη Έκδοση

Καταργούνται μαθήματα στο Μακεδονίας

«Κόβονται» μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας λόγω των οικονομικών περικοπών! Τη διαμαρτυρία της για τη σημαντική μείωση των πιστώσεων, που αφορούν τους διδάσκοντες με το Προεδρικό Διάταγμα 407/80 εκφράζει η Σύγκλητος με ψήφισμά της, καθώς επηρεάζονται άμεσα η κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών και η ποιότητα των σπουδών.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας επισημαίνει ότι οι συνέπειες από τη μείωση των πιστώσεων για τους διδάσκοντες υποβαθμίζουν την ποιότητα των σπουδών, ιδιαίτερα των νέων τμημάτων, που έχουν μικρό αριθμό διορισμένων μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού και «εξευτελίζουν την ακαδημαϊκή αξιοπρέπεια των διδασκόντων», με την πολύ χαμηλή μισθολογική τους αποζημίωση.

Σύμφωνα με τον πρύτανη Γιάννη Χατζηδημητρίου, φέτος εγκρίθηκαν μόλις επτά πιστώσεις για τους διδάσκοντες του 407, σε σύγκριση με τις 32 που είχαν δοθεί κατά το ακαδημαϊκό έτος 2008-'09. Οι περικοπές αυτές σε χρήματα αντιστοιχούν σε μείωση της τάξης του 75% συγκριτικά με πέρυσι.

Οι μειώσεις έχουν προκαλέσει τη διακοπή αρκετών μαθημάτων επιλογής, ενώ είναι ορατός ο κίνδυνος να μην πραγματοποιηθούν και ορισμένα υποχρεωτικά μαθήματα από το ερχόμενο εξάμηνο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαίδευση