Ηλεκτρονική Έκδοση

Ο διπλός υποβιβασμός έγινε αφαίρεση 11 βαθμών

Τη γλίτωσε και ο Αετός Σκύδρας στην «αυτοκάθαρση» του ποδοσφαίρου

Οριστικό τέλος στο φιάσκο της «αυτοκάθαρσης του ποδοσφαίρου» έδωσε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Και η τελευταία ομάδα που αντιμετώπιζε κατηγορίες για συμμετοχή στο σκάνδαλο στημένων αγώνων, ο Αετός Σκύδρας, παραμένει στη Γ' Εθνική. Βέβαια, ο σύλλογος δεν βγήκε αλώβητος, αφού θα ξεκινήσει τη σεζόν με -11 βαθμούς.

Στο κέντρο ο πρόεδρος του Αετού Σκύδρας Στο κέντρο ο πρόεδρος του Αετού Σκύδρας Πρωτόδικα, ο Αετός είχε καταδικαστεί σε υποβιβασμό για χειραγώγηση των αγώνων με Δόξα Κρανούλας και Πόντιους Κατερίνης. Την προηγούμενη βδομάδα η πρώτη ποινή μετατράπηκε σε αφαίρεση 5 βαθμών, ενώ σήμερα ακυρώθηκε και ο δεύτερος υποβιβασμός και του αφαιρέθηκαν ακόμα 6 βαθμοί.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΤΑΠ Αετός Σκύδρας, Γιάννης Ναυρινιάδης, θα πληρώσει συνολικό πρόστιμο 80.000 ευρώ και δεν θα έχει δικαίωμα ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τρία χρόνια. Πρωτοδίκως του είχε επιβληθεί δια βίου αποκλεισμός από το χώρο και πρόστιμο 400.000 ευρώ.

Έτσι, με τις υποθέσεις να έχουν πια κλείσει, το ποδόσφαιρο έχασε κάθε ευκαιρία να πετάξει από πάνω του τη ρετσινιά των στημένων αγώνων. Σε μία υπόθεση για την οποία κατηγορήθηκαν 26 ομάδες και 83 φυσικά πρόσωπα, υποβιβάστηκε μόνο η Ηλιούπολη, ενώ αποπέμφθηκαν από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα (από μια Επιτροπή που λειτουργεί υπό την αιγίδα της πολιτικής ηγεσίας του Αθλητισμού) ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα, όχι επειδή έστηναν αγώνες, αλλά επειδή ήταν δημιουργήματα του Μπέου και του Ψωμιάδη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ποδόσφαιρο
Στημένα ματς