Έντυπη Έκδοση

Πλεονεκτήματα για τον Αστέρα

Με την προσθήκη του ακινήτου της Εκκλησίας και της μαρίνας Βουλιαγμένης ο «Αστέρας» συγκροτεί έναν πολυτελή παραθεριστικό πόλο με ισχυρά πλεονεκτήματα έναντι άλλων ανταγωνιστικών στη... Ριβιέρα του Σαρωνικού και των πεντάστερων του κέντρου της Αθήνας.

Το συγκρότημα φιλοξενεί παραδοσιακά υψηλού οικονομικού προφίλ πελάτες, ενώ αποτελεί πρώτη επιλογή για πολιτικούς και ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες και διεθνείς εκδηλώσεις κύρους (λ.χ. Σύνοδος Μπίλντεμπεργκ). Η μαρίνα Βουλιαγμένης εθεωρείτο ανέκαθεν το... λιμάνι του «Αστέρα» φιλοξενώντας κατά κόρον πολυτελείς θαλαμηγούς πελατών του. Στο διαγωνισμό, που έχει προκηρύξει η Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα/ΕΤΑ, η θυγατρική του ομίλου της Εθνικής έχει καταθέσει φάκελο δεσμευτικού ενδιαφέροντος (την Τρίτη 1/11) στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της διαδικασίας. Ετερος διεκδικητής είναι η Lamda Development ( που κατά περίπου 77% ελέγχεται από τον όμιλο EFG, συμφερόντων Λάτση).

Σε αυτό το πλαίσιο η Εκκλησία της Ελλάδος, που κατέχει μεγάλο αριθμό εκτάσεων-ακινήτων, στην ευρύτερη περιοχή θεωρείται εκ των πραγμάτων ρυθμιστής των κυοφορούμενων σχεδιασμών. Γι' αυτό, το ταξίδι Ιερώνυμου στο Κατάρ και η παρουσίαση της εκκλησιαστικής έκτασης της Βουλιαγμένης στον εμίρη θεωρείται από παράγοντες της αγοράς ότι δρομολογούν την αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ακίνητα & κτηματαγορά
Εκκλησιαστικά & θρησκευτικά θέματα
Επενδύσεις