Ηλεκτρονική Έκδοση

Η Γερμανία επικροτεί την παραίτηση Μπερλουσκόνι και τις ιταλικές μεταρρυθμίσεις

Και ο Μεντβέντεφ ευχαρίστησε για την συνεργασία τον Καβαλιέρε

Τελευταία ενημέρωση:

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, ευχαρίστησε τον Σίλβιο Μπρλουσκόνι και επικρότησε τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που εγκρίθηκαν στην Ιταλία, χαρακτηρίζοντας τες σημαντικές χαιρέτισε σήμερα την έγκριση οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ιταλία, τις οποίες xαρακτήρισε σημαντικές για την οικονομική σταθεροποίηση της Ευρώπης.

Μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος του στη Φρανκφούρτη, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η έγκριση των μέτρων αυτών είναι "μια σημαντική συμβολή στη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ευρώπη".

Πρόσθεσε μάλιστα ότι "η Ιταλία δείχνει έτσι καθαρά ότι πρέπει να ενεργούμε πάντα με στόχο τη μεγαλύτερη σταθερότητα" και εξέφρασε τις "ευχαριστίες" στον πρώην πρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης, για τις καλές σχέσεις ανάμεσα στην Ιταλία και τη Γερμανία, αλλά και την ελπίδα ότι οι καλές σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες θα μπορέσουν να συνεχιστούν με τη νέα ιταλική κυβέρνηση.

Αργότερα σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Μεντβέντεφ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται  "ο πρόεδρος της Ρωσίας εκφράζει τις ευχαριστίες του στο Σίλβιο Μπερλουσκόνι για το επί πολλά έτη εποικοδομητικό έργο του και για την προσωπική συμβολή του στις σχέσεις ανάμεσα στην Ιταλία και τη Ρωσία. Η συνεργασία ανάμεσα στις δυο χώρες έφθασε σε ένα χωρίς προηγούμενο επίπεδο και ελπίζουμε ότι θα συνεχιστεί στο ίδιο επίπεδο".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Γερμανία
Ευρωζώνη
Ιταλία
Για το ίδιο θέμα
Πτώχευσε μαζί με την Ιταλία