Έντυπη Έκδοση

ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΟΡΑ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Συλλέκτης ... χρυσών μεταλλίων ο Μάρας

Ο Βλάσης Μάρας έγραψε ιστορία, κατακτώντας το τέταρτο χρυσό του μετάλλιο σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Εγινε έτσι ο μοναδικός Ευρωπαίος που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο στο μονόζυγο. Ο Μάρας ανέβηκε στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου συγκεντρώνοντας 15,375 βαθμούς, έναντι 15,250 του Γάλλου Γιαν Κουσερά και 14,925 του τρίτου Ουκρανού Νικολάι Κουκσένκοφ.

Χάλκινος στις ασκήσεις εδάφους ο Λευτέρης Κοσμίδης Χάλκινος στις ασκήσεις εδάφους ο Λευτέρης Κοσμίδης «Είμαι ευχαριστημένος που με 1,5 ώρα προπόνησης την ημέρα κατάφερα να κατακτήσω αυτό το μετάλλιο. Δεν έκανα καλή προετοιμασία γιατί αφιερώνω πολύ χρόνο στις σπουδές μου. Επέστρεψα στις διακρίσεις και συνεχίζω», δήλωσε ο Ελληνας πρωταθλητής Ευρώπης.

Ενα ακόμη μετάλλιο για την ελληνική γυμναστική πήρε με το σπαθί του και ο 18χρονος Λευτέρης Κοσμίδης, χάλκινο, στις ασκήσεις εδάφους. Συγκέντρωσε 15,350 βαθμούς, έναντι 15,450 του πρωταθλητή Ευρώπης Γερμανού Φαμπιάν Χάμπιχεν και 15,400 του δεύτερου, επίσης Γερμανού, Ματθίας Φάριγκ.

Δεν υπάρχει κανείς να του αμφισβητήσει τα πρωτεία στο μονόζυγο. Ο Βλάσης Μάρας για τέταρτη φορά ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου Δεν υπάρχει κανείς να του αμφισβητήσει τα πρωτεία στο μονόζυγο. Ο Βλάσης Μάρας για τέταρτη φορά ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου «Είμαι ευχαριστημένος. Είναι πολύ καλό ότι παρέμεινα σταθερός στις επιδόσεις μου και δεν υπήρξε κάποια πτώση. Ημουν 3ος και το 2007 στην Ολλανδία. Ισως οι κριτές να μου έκοψαν κάποια εκατοστά, αλλά και οι άλλοι συναθλητές μου εκτέλεσαν πολύ καλά τα προγράμματά τους. Συνεχίζω τη δουλειά γιατί υπάρχουν αρκετές υποχρεώσεις αυτή τη χρονιά» είπε ο νεαρός αθλητής της Ειρήνης Περιστερίου, που είχε κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό ανδρών και το 2007.

Στο «Μεντιολάνουμ Φόρουμ» της ιταλικής πόλης ο Δημοσθένης Ταμπάκος ήταν 8ος στον τελικό των κρίκων, πληρώνοντας ένα λάθος στο πρώτο αιώρημα και ένα στην έξοδο. «Υστερα από πέντε χρόνια απουσίας από διοργανώσεις έδωσα το "παρών" σε έναν τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στους κρίκους. Μόνο και μόνο γι' αυτό, είμαι ευχαριστημένος», υπογράμμισε ο Ολυμπιονίκης της Αθήνας.

Η πτώση από τη δοκό ήταν η αιτία που η Βασιλική Μιλλούση δεν κατάφερε να διακριθεί. Μολονότι είχε προκριθεί με την υψηλότερη βαθμολογία στον τελικό του οργάνου, περιορίστηκε στην 7η θέση με 13,450 βαθμούς.

«Δεν κατάφερα να ξεπεράσω το άγχος. Τα πόδια μου έτρεμαν. Είναι η πρώτη φορά που προκρίθηκα σε τελικό. Συνεχίζω με πολλή δουλειά για να καταφέρω κάτι καλύτερο την επόμενη φορά», υπογράμμισε η πρωταθλήτριά μας.

Τέλος, στο σύνθετο ατομικό, ο 21χρονος Δημήτρης Μαρκούσης κατετάγη 15ος και ο Χρήστος Λιμπανοβνός ήταν 17ος. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Γυμναστική
Για το ίδιο θέμα
Η Ελλάδα που αντιστέκεται