Έντυπη Έκδοση

Ζούγκλα για ένα πανό...

Με «ντου» και επίθεση στους διαιτητές του αγώνα «απάντησαν» οι χούλιγκαν του Ηρακλή στην απόφαση να διακοπεί το παιχνίδι με τον Εθνικό Αγιονερίου, για τη 2η αγωνιστική τού 1ου ομίλου της Δ' Εθνικής, λόγω ενός υβριστικού πανό κατά του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου!

Οι διαιτητές εν μέσω εξαγριωμένων οπαδών στο Καυτανζόγλειο. Αριστερά, ο βοηθός διαιτητή, Διαμαντής, έρμαιο των βαρβάρων. Δεξιά, τα ΜΑΤ συλλαμβάνουν οπαδό... Οι διαιτητές εν μέσω εξαγριωμένων οπαδών στο Καυτανζόγλειο. Αριστερά, ο βοηθός διαιτητή, Διαμαντής, έρμαιο των βαρβάρων. Δεξιά, τα ΜΑΤ συλλαμβάνουν οπαδό... Αποτέλεσμα ήταν να φύγει με χτύπημα στα πλευρά ο βοηθός Διαμαντής, ενώ κάποιοι άλλοι Ηρακλειδείς προσπαθούσαν να φυγαδεύσουν τους διαιτητές στα αποδυτήρια.

Ο αγώνας διακόπηκε στο 7' όταν ο ρέφερι Ισαάκ Τσακαλίδης κάλεσε τους βοηθούς του, Γούτα και Διαμαντή, να φύγουν για τα αποδυτήρια, επειδή δεν «κατέβαινε» το επίμαχο πανό, μήκους περίπου 40 μέτρων, που έγραφε κατά του Πιλάβιου και δημοσιογράφων. Τότε, αφιονισμένοι οπαδοί όρμησαν στον αγωνιστικό χώρο, τους προπηλάκισαν και τους χτύπησαν, όπως έγραψαν και στο φύλλο αγώνα. Ακολούθησε αντεπίθεση των αστυνομικών δυνάμεων και μάχη λίγων λεπτών μέσα στον αγωνιστικό χώρο, σώμα με σώμα.

Οι αστυνομικοί έκαναν τρεις συλλήψεις, ενώ προκλήθηκαν αρκετές ζημιές στο Καυτανζόγλειο. Ο Ηρακλής κινδυνεύει πλέον με βαρύτατες ποινές, καθώς για ξυλοδαρμό διαιτητών και διακοπή αγώνα προβλέπονται μηδενισμός, αφαίρεση βαθμών, τιμωρία της έδρας και υψηλό χρηματικό πρόστιμο.

Οι διαιτητές έμειναν στα αποδυτήρια μαζί με τον παρατηρητή κ. Καρεκλά σχεδόν 3,5 ώρες μετά τη διακοπή και έφυγαν με αστυνομική «κλούβα» απ' το γήπεδο. Στο φύλλο αγώνα έγραψαν ότι ο διαιτητής και ο ένας βοηθός χτυπήθηκαν από οπαδούς του Ηρακλή, ότι έγινε είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, ότι τον προστάτεψαν οι παράγοντες του συλλόγου, αλλά και ότι ο ένας βοηθός του ήταν ημιλιπόθυμος από το ξύλο και επισυνάπτουν ιατρική έκθεση. Οι γηπεδούχοι το υπέγραψαν με επιφύλαξη.

Να σημειωθεί ότι επεισόδια και «ντου» στο γήπεδο είχαν κάνει οπαδοί του Ηρακλή και την 1η αγωνιστική, στο παιχνίδι της ομάδας τους στη Ν. Καλλικράτεια...

«Εξωση»

Λίγο μετά τα συμβάντα, ο Ερασιτέχνης Ηρακλής με ανακοίνωσή του πέρασε στην επίθεση και ούτε λίγο ούτε πολύ χρέωσε τα πάντα στο... διαιτητή! Στην ανακοίνωση αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει «στόχευση του Ηρακλή και ότι σε όλα τα γήπεδα "σηκώνονται" υβριστικά πανό αλλά εκεί συνεχίζονται κανονικά οι αγώνες». Μάλιστα, όπως τονίζεται επίσης, «ο Γ.Σ. Ηρακλής Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τον διαιτητή κ. Ισαάκ Τσακαλίδη του συνδέσμου Χαλκιδικής και θα προβεί άμεσα σε κάθε νόμιμη διαδικασία εναντίον του».

Πέρα από οποιαδήποτε ποινή περιμένει το «γηραιό», άμεση ήταν η αντίδραση και του γ.γ.Α. Παναγιώτη Μπιτσαξή, που έθεσε ξεκάθαρα χθες θέμα αποπομπής του Ηρακλή από το Καυτανζόγλειο, κάτι που θα συζητηθεί στο διοικητικό συμβούλιο του σταδίου, αύριο. Παράλληλα, πηγές αναφέρουν πως θα πρέπει να δοθούν εγγυήσεις από τον ερασιτέχνη, ώστε να αποφευχθεί η έξωση και να μην επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα...

Τα χθεσινά επεισόδια προκάλεσαν τριγμούς και στην παρουσία της νέας διοικούσας επιτροπής, αφού ο επικεφαλής Γιώργος Ξενίδης έλεγε ότι θα φύγει, ενώ οι οπαδοί κάλεσαν για σήμερα το πρωί τον κόσμο να πάει στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης για συμπαράσταση στους συλληφθέντες που θα περάσουν αυτόφωρο... *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ηρακλής
Αθλητική βία
Ποδόσφαιρο