Ηλεκτρονική Έκδοση

Βρέθηκε εκτός της Κ.Ο. της ΝΔ, προωθείται και η διαγραφή του από το κόμμα

Καρατόμηση Χατζηγάκη μετά τις αναφορές σε «ακροδεξιά σταγονίδια»

Τελευταία ενημέρωση:

Οι αναφορές του Σωτήρη Χατζηγάκη σε «ακροδεξιά σταγονίδια», που -όπως είπε- επιχειρούν να αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας, ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά του Αντώνη Σαμαρά, με αποτέλεσμα ο πρώην υπουργός να δει την πόρτα της εξόδου από την κοινοβουλευτική ομάδα και το κόμμα.

"Θέλω να υπογραμμίσω έντονα την αντίθεσή μου προς ορισμένα ακροδεξιά σταγονίδια, που με την ταμπέλα της 'λαϊκής δεξιάς' προσπαθούν να αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας", είχε δηλώσει νωριτερα σήμερα, στο περιστύλιο της Βουλής ,συμπληρώνοντας πως: "Η Ν.Δ. είναι ένα μεγάλο, εθνικό, αστικό, ευρωπαϊκό κόμμα με πολλές τάσεις. Έχει μέσα της και λαϊκή δεξιά και φιλελεύθερη δεξιά, έχει επίσης και μεσαίο χώρο. Η Ν.Δ. αυτή είναι, όπως την οικοδόμησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλήςκαι δεν θ' αφήσουμε σε κανέναν να αλλοιώσει τη φυσιογνωμία της".

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο Αντ. Σαμαράς υποστήριξε ότι "οι δηλώσεις του Σ. Χατζηγάκη για δήθεν ύπαρξη “ακροδεξιών σταγονιδίων” μέσα στη Νέα Δημοκρατία, προσβάλλουν βαθύτατα τους βουλευτές και τα στελέχη της παράταξης. Μίας παράταξης ιστορικά προσηλωμένης στα δημοκρατικά ιδεώδη".

Παράλληλα, σημείωσε ότι "η αναφορά του για δήθεν ύπαρξη 'τάσεων' μέσα στη Νέα Δημοκρατία είναι, επίσης, ευθέως αντικαταστατική".

Ο Αντ. Σαμαράς γνωστοποιεί, επίσης, ότι παραπέμπει τον Σωτ. Χατζηγάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας».

Το περιβάλλον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας επιχείρησε να αιτιολογήσει την απόφαση διαγραφής του βουλευτή Τρικάλων, λέγοντας πως είχε εδώ και καιρό δοκιμάσει τις αντοχές και τις ανοχές της ηγεσίας του κόμματος, την είχε αμφισβητήσει και της ζητούσε να επιδείξει πιο συναινετική λογική απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

"Η Ν.Δ. κατάντησε Πολιτική Άνοιξη"

«Η Ν.Δ. του κ. Σαμαρά από ένα μεγάλο κόμμα κατέληξε σε ένα μικρό απολειφάδι, τύπου Πολιτικής Άνοιξης. Δεν ξέρω εάν είναι δικαιώμά του. Λυπάμαι γιατί μια παράταξη που υπηρέτησα 37 χρόνια με όλες τις ηγεσίες, κατάντησε έτσι στα χέρια του κ. Σαμαρά», δήλωσε μετά τη διαγραφή του ο Σωτ. Χατζηγάκης.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

12 σχόλια

11 Ο/Η Τ.Α.Π. έγραψε: (πριν 8 έτη)
Τα ίδια δεν έχει κάνει ο ΓΑΠ με Σακοράφα, Δημαρά, Οικονόμου, Παπαχρήστο, Κουρουμπλή;
Πολλοί πολτικοί δεν αντέχουν την εσωκομμαιτκή δημοκρατία.
Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με τις θέσεις και τον πολιτικό ρόλο του διαγραφέντος. Το αντίθετο.
Ούτε ο Κουβέλης με τους "ανανεωτικούς" του άντεχαν την εσωτερική δημοκρατία στο ΣΥΝ (γιατί δεν τον εξέλεξαν πρόεδρο και είχε καταστεί μειοψηφία, είχαν μάθει επί χρόνια στην πελιοψηφία και στα αξιώματα και τους κακοφάνηκε), αλλά εκεί δεν έγιναν διαγραφές, μολονότι με τη στάση τους ουσιαστικά υπονόμευαν την ενότητα του κόμματος (απεδείχθη εκ του αποτελέσματος).
Η δημοκρατικότητα εκάστου δοκιμάζεται έναντι της διαφορετικής άποψης (ασχέτως ποιά σκοπιμότητα υπηρετεί αυτή). Η πλειοψηφία επικρατεί με πολιτικές απόψεις και όχι με διοικητικές αυταρχικές μεθόδους που παραπέμπουν στο βασιλιά "Ηλιο" και στον "ηγέτη-ηγεμόνα".
Δύο αντίθετες διαδρομές.
12 Ο/Η Ζήτω ο Μαυρογιαλούρος έγραψε: (πριν 8 έτη)
Το να ακούς από έναν Μαυρογιαλούρο που ο ίδιος δηλώνει οτι επι 37 χρόνια ήταν ανεπάγγελτος "υπηρετώντας" την παράταξη (από το Ντα Κάπο και λοιπα μετερίζια, την μάχη του Κολωνακίου όλοι την θυμόμαστε πόσο αιματηρή ήταν, espresso για espressoδεν γλύτωσε ), την ώρα που διορίστηκε πλειστάκις υπουργός αρα συνυπεύθυνος για το κατάντημα της χώρας σήμερα, νουθεσίες για την δημοκρατία μου προκαλεί θυμηδία. Το γεγονός όμως ότι υπάρχουν ακόμη συμπολίτες μου που βρίσκουν να πούν μια καλή κουβέντα, να υποθέσουν έστω καλή πρόθεση μου προκαλεί απέραντη θλίψη . Πόσος χρόνος πια πέρασε από τα τελευταία κατορθώματα αυτού του εθνοσωτήρα με την «Αγρογή"; δύο χρόνια το πολύ; έλεος!!. Τι διάολο; ναρκωτικά βάζουν οι παπάδες στην κολυμβήθρα όταν τα βαφτίζουν τα παιδιά;
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 12

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία