Έντυπη Έκδοση

EFJ

Αντίθετη στο κλείσιμο εφημερίδων

Την ανησυχία της για την επιδείνωση των συνθηκών όσον αφορά τον έντυπο Τύπο στην Ελλάδα εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (EFJ), «ιδιαιτέρως σε μια στιγμή που η ανάγκη της αξιοπιστίας του Τύπου είναι πιο επείγουσα από ποτέ».

Μάλιστα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αρνε Κένιχ, καλεί εθνικές και τοπικές αρχές όπως και τους ιδιοκτήτες των μέσων να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα.

Ιδιαιτέρως υπογραμμίζεται ότι πέρα από την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, είναι ανησυχητικό εφημερίδες με μακρά παρουσία στο χώρο να κινδυνεύουν να κλείσουν. Χαρακτηριστικά αναφέρονται τα παραδείγματα της «Ελευθεροτυπίας» και της «Μακεδονίας».

«Η "Ελευθεροτυπία" είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μεταδικτατορική ιστορία της χώρας αποτελώντας σταθερά την έκφραση των πλέον προοδευτικών φωνών της χώρας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Επιπλέον γίνεται σαφές ότι «η κρίση δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για κραυγαλέες καταστάσεις και επί μήνες απλήρωτους δημοσιογράφους».

Αναλόγως επισημαίνεται ότι η εφημερίδα «Μακεδονία» συμπλήρωσε εκατό χρόνια κυκλοφορίας και αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του Τύπου της Βόρειας Ελλάδας.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων στέκεται στο πλευρό της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης στηρίζοντας την αντίθεσή τους στο κλείσιμο ιστορικών ελληνικών εφημερίδων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)