Ηλεκτρονική Έκδοση

«Εμφύλιος» Φαήλου - Κυριάκου σε μπλε φόντο

Τελευταία ενημέρωση:

Νέο μέτωπο άνοιξε στη Νέα Δημοκρατία, ύστερα από τη δημόσια εκτίμηση του ατύπου συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά, Φαήλου Κρανιδιώτη, ότι οι φιλελεύθεροι αποτελούν μειοψηφία στη Νέα Δημοκρατία. Το γάντι σήκωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5», ότι είναι «άκομψο» να μιλά για στελέχη του κόμματος ένας «όψιμος» Νεοδημοκράτης.

"Τον κ. Κρανιδιώτη δεν τον γνωρίζω προσωπικά και δεν τον έχω συναντήσει ποτέ μου. Υπάρχει ένας λόγος γι' αυτό και είναι ότι, εξ όσων αντιλαμβάνομαι, έχει ενταχθεί πάρα πολύ πρόσφατα στη Νέα Δημοκρατία", ανέφερε ο βουλευτής του κόμματος. " Είναι γνωστοί οι αγώνες του για τον Οτσαλάν και τον Αραφάτ, αλλά για τη Ν.Δ., εξ όσων γνωρίζω, δεν έχει δώσει κανέναν αγώνα", πρόσθεσε.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Κυρ. Μητσοτάκης διαφώνησε με τη λογική των διαγραφών στελεχών, επειδή εξέφρασαν διαφορετική άποψη, αλλά διαφώνησε με τις αναφορές του Σωτ. Χατζηγάκη σε "ακροδεξιά σταγονίδια" στη Ν.Δ.

Σκληρή ήταν η απάντηση του Φαήλου Κρανιδιώτη. Ο σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έκανε σε αυτήν αναφορές τόσο στην υπόθεση Siemens, όσο και στον πατέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνο.

«Αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο Κολωνάκι, την Μύκονο και την Αράχοβα δεν έχω κάνει, τα τιμολόγια μου είναι πληρωμένα στην ώρα τους, τις τιμές της αγοράς τις γνωρίζω και δεν είμαι πορφυρογέννητος. Δεν παρέλαβα από τον πατέρα μου κανένα πολιτικό τιμάριο, μόνο το παράδειγμα του» δήλωσε.

Όσον αφορά στη σχέση του με τη Ν.Δ. ανέφερε πως «στις 4 Οκτωβρίου 2009, όπως και πριν επί χρόνια, ψήφισα Ν.Δ. και Κώστα Καραμανλή, το οποίο στήριξα και με κείμενα μου προεκλογικά. Κάποιοι άλλοι δεν είμαι σίγουρος και τι ψήφισαν και τι εύχονται».

Παρέμβαση Βαρβιτσιώτη

Στην αντιπαράθεση παρενέβη και ο Μιλιτάδης Βαρβιτσιώτης. "Eγώ τον κ. Κρανιδιώτη ως στέλεχος της ΝΔ πάντως δεν τον γνωρίζω. Ξέρω ότι έβαλε μια φορά υποψηφιότητα για την κεντρική επιτροπή του κόμματος, και δεν εξελέγη, μάζεψε 10-12 σταυρούς, κάτι τέτοιο" , δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό  "ΑΝΤ1 97,2".

"Περιφέρεται ως στενός φίλος του Αντ. Σαμαρά, τι να σας πω τώρα αν αυτό αποτελεί πολιτική θέση, για μένα δεν αποτελεί πολιτική θέση", πρόσθεσε ο βουλευτής για τον άτυπο σύμβουλο του προέδρου της Ν.Δ.

Σχολίασε την αναφορά του Φ. Κρανιδιώτη περί ομάδας στο εσωτερικό του κόμματος που πρεσβεύει την 'κοινωνική ανθρωποφαγία", λέγοντας πως "δηλώσεις οι οποίες έχουν και παραληρηματικό χαρακτήρα δεν μπορώ να τις σχολιάζω".

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

10 σχόλια

1 Ο/Η ΚΜ έγραψε: (πριν 7 έτη)
Η ρωγμή μέσα στη ΝΔ μεταξύ "λαϊκής" δεξιάς και "νεοφιλελεύθερων" είναι πραγματική και θα εντείνεται όσο η ΝΔ αναλαμβάνει το ρόλο του χαλίφη στη θέση του χαλίφη (ΠΑΣΟΚ).

Αλλά αυτές οι διαμάχες κατά βάθος συμφέρουν τη ΝΔ. Διότι σου λέει ο άλλος που αγωνιά πώς θα απαλλαγεί από το ΠΑΣΟΚ και δεν το σκέφτεται με όρους πολιτικούς, "ορίστε, στη ΝΔ υπάρχουν λαϊκοστρεφείς απόψεις και πού ξέρεις, μπορεί και να επικρατήσουν. Στο κάτω κάτω, κοτζάμ σύμβουλος του Τόνυ είναι ο Φαΰλος".

Μαζεύει έτσι κουκιά η ΝΔ για να κάτσει με τη σειρά της στο σβέρκο μας, αυτοί και οι τροϊκανοί αφέντες...
2 Ο/Η Ηλίας έγραψε: (πριν 7 έτη)
Άμα δεν είχε τη βοήθεια του πατέρα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν θα ήταν βουλευτής, γιατί ούτε για τσοπάνης δεν κάνει.
3 Ο/Η ΔΠ έγραψε: (πριν 7 έτη)
ίσως ήρθε η στιγμή για ένα νέο ισχυρό κώμα μεταξύ των δυο 'μεγάλων' κωμάτων. τότε θα πάψουν οι 'κορώνες' και οι 'μαγκιές' ορισμένων που νομίζουν ότι είναι οι σωτήρες μας και δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι απλά κουραζουν το μυαλό μας.
4 Ο/Η Μ.Πατέρας έγραψε: (πριν 7 έτη)
Δυο ''γομάρια'' μάλωναν σε ξένο αχυρώνα!
5 Ο/Η Στέλιος Χαμόδρακας` έγραψε: (πριν 7 έτη)
Ο Κυριάκος και ο Μιλτιάδης, είναι τα παιδιά του Μπαμπάκα τους, στα δικά τους πόδια στήθηκαν και μπήκαν στην πολιτική.

Αν θέλουμε να τελειώνουμε με την οικογενειοκρατία, θα πρέπει στις προσεχείς εκλογές, να τα στείλουμε πεσκέσι, στους μπαμπάδες τους ή στις αδελφές τους, να τρώνε τις περιουσίες τους στο Κολωνάκι, την Μύκονο και την Αράχοβα.

Άι σιχτίρ.
6 Ο/Η ΧΠ έγραψε: (πριν 7 έτη)
από την άλλη ο Χατζηγάκης μίλησε για τάσεις υπερβολικού συγκεντρωτισμού από πλευράς Σαμαρά τονίζοντας οτι τουλάχιστον στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν δημοκρατικές διαδικασίες, ομάδες εργασίας κλπ, τσακώνονται, τα ξαναβρίσκουν, φεύγουν κι έρχονται τη στιγμή που στη ΝΔ υπάρχει μια ομερτά "τρομοκρατίας" γύρω από τον αρχηγό. Αυτή η...ανισορροπία είναι πολύ πιθανό να της βγει μέχρι τις εκλογές αν και ακόμα πιθανότερο είναι να καταρρεύσει αν αγορές και πολίτες αρχίζουν να πέφτουν σαν ντόμινο. Ακόμα κι αν κρατηθεί όμως πόσο μακριά θα φτάσει μετά τις εκλογές (αν γίνουν, βλ Ιταλία)
7 Ο/Η ΙΠΜ έγραψε: (πριν 7 έτη)
Αυτοί οι γελοίοι κάθονται και τσακώνονται για τα κομματικά, την ώρα που η Ελλάδα πεθαίνει ακριβώς εξ αιτίας των κομμάτων, αυτών των άθλιων συμμοριών και εκτροφείων κηφήνων. Το πόσο πατριώτης είναι καθένας είναι ολοφάνερο. Άι σιχτίρ.

ΥΓ: Από την ανακοίνωση του τελευταίου προϋπολογισμού, είδαμε πάλι την μείωση των εισοδημάτων των μικρομεσαίων, ενώ οι απολαβές του κομματικού κηφηναριού μένουν ανέπαφες. ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ!!
8 Ο/Η Στέφανος Καζέλης έγραψε: (πριν 7 έτη)
Θα είμαι σύντομος όπως αρμόζει σε όποια αναφορά πλέον αφορά πολιτικά πρόσωπα απαίδευτα και επί της ουσίας ανεπάγγελτα της όποιας κλάσης. Έχουμε ξεφύγει από τη πολιτική του μπαλκονιού, η οποία και χωρίς να είναι κανείς μας αμέτοχος σε αυτό, διαμόρφωσε ένα σχετικά ικανό λαό σε μάζα κρατικοδίαιτων ψηφοφόρων και ξηπασμένων συνδικαλιστών. Λόγω της παρούσης εθνικής κατάστασης, θα πρέπει να λειτουργήσουμε σαν ενιαίος και υγειής οργανισμός και αυτός τα ξένα σώματα τα αποβάλλει.
9 Ο/Η Ακεκος Δεσυλλας έγραψε: (πριν 7 έτη)
Δικαιωμα να εκφραζει τις προσωπικες του αποψεις εχει φυσικα ο καθε πολιτης.Κατα την γνωμη ειναι λαθος δημοσια εκλεγμενα προσωπα να ασχολουνται προσωπικα μαζι του.Τα περι ενδεχομενης ατυπης σχεσης του με αρχηγο κομματος ,δεν του δινει αυτοματα και εγκυροτητα στις αποψεις του.Η εποχη των κηπουρων εχει οριστικα παρελθει.
10 Ο/Η Σταμάτης Μαστοράκης έγραψε: (πριν 7 έτη)
Oικογενειοκρατία - Κρανιδιώτης
0 1
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 10

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία