Ηλεκτρονική Έκδοση

Παρουσίασε τη μακέτα του νέου της γηπέδου η Ατλέτικο Μαδρίτης

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει βάλει σκοπό να γίνει η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα, της οποίας το ιδιόκτητο στάδιο θα φιλοξενήσει Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ομάδα της Μαδρίτης παρουσίασε με κάθε επισημότητα την τελική μακέτα του νέου της γηπέδου, το οποίο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο κατασκευής. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, η Ατλέτικο θα μπορεί να μπει στο γήπεδο με την αρχή της σεζόν 2013-14.

Το στάδιο "Πεϊνέτα" θα είναι χωρητικότητας 70.000 θεατών, έναντι 55.000 της σημερινής της έδρας, του ιστορικού "Βιθέντε Καλντερόν". Ο πρόεδρος του συλλόγου, Ερνίκε Κερέθο, δήλωσε: "Η Μαδρίτη θα έχει ένα από τα καλύτερα στάδια του κόσμου, τέτοιο που θα μπορεί να φιλοξενήσει τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, Μουντιάλ, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και φυσικά Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που αποτελεί το μεγάλο μας στόχο".

Το "Πεϊνέτα" δεν είναι καινούριο στάδιο. Ο δήμος της Μαδρίτης το εγκαινίασε το 1993 ως κέντρο άθλησης. Το 2003 δέχθηκε βομβιστική επίθεση από την ΕΤΑ μία μέρα πριν φιλοξενήσει συνέδριο φιλοβασιλικών και ο Δήμος αποφάσισε να το κλείσει. Οι άνθρωποι της Ατλέτικο σκέφτηκαν να το αγοράσουν και να το χτίσουν από την αρχή, με την προϋπόθεση να μην αφαιρέσουν το ταρτάν του στίβου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ισπανικό ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο