Έντυπη Έκδοση

ΠΟΥΤΙΝ: ΡΩΣΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΔΡΟΥΝ ΜΕ ΞΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

«Πράκτορες της Δύσης οι διαμαρτυρόμενοι»

Με σηκωμένα τα μανίκια για καβγά μπήκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην κόντρα με την εξωκοινοβουλευτική φιλοδυτική αντιπολίτευση, χαρακτηρίζοντας στημένες και χρηματοδοτούμενες έξωθεν τις διαμαρτυρίες εναντίον του εκλογικού αποτελέσματος της περασμένης Κυριακής.

Οχι, δεν συνέλαβαν τον Πούτιν τα ρωσικά ΜΑΤ... (Reuters) Οχι, δεν συνέλαβαν τον Πούτιν τα ρωσικά ΜΑΤ... (Reuters) Μιλώντας σε στελέχη του Παρρωσικού Λαϊκού Μετώπου, ο Ρώσος πρωθυπουργός είπε ότι «προσπαθούν να επιδράσουν σε εσωτερικές πολιτικές διαδικασίες κατά παραγγελία από το εξωτερικό» και από τις προσπάθειες αυτές «είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας», πρότεινε μάλιστα να γίνουν αυστηρότερες οι διατάξεις και η απόδοση ευθύνης «σε όσους εξυπηρετούν αποστολή ξένου κράτους».

Ο επίσημος κυβερνητικός υποψήφιος για την προεδρία της χώρας στις εκλογές του Μαρτίου έστρεψε μάλιστα τα πυρά του προσωπικά εναντίον της Χίλαρι Κλίντον, η οποία, χωρίς να έχει δει καν τις σχετικές εκθέσεις των ξένων παρατηρητών, κατά την εκτίμηση Πούτιν «έδωσε τον τόνο και το σήμα σε ορισμένους παράγοντες εντός της χώρας μας κι αυτοί την άκουσαν και με την υποστήριξη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ άρχισαν τη δραστήρια δουλειά».

Ο Β. Πούτιν υπενθύμισε ότι έως πρόσφατα στις αμερικανικές εκλογές δεν υπήρχαν ξένοι παρατηρητές όπως υπάρχουν στη Ρωσία και ζήτησε να τηρηθούν οι ρωσικοί νόμοι σχετικά με τη χρηματοδότηση ρωσικών οργανώσεων, «οι οποίες ουσιαστικά λειτουργούν με ξένα χρήματα και εκτελούν το κομμάτι τους κατά τη μουσική ενός ξένου κράτους στο πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας· πρέπει να προστατευθούμε από αυτήν την επέμβαση στις εσωτερικές μας υποθέσεις».

Ταυτοχρόνως κάλεσε την αστυνομία να προστατεύσει το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση γνώμης και τη διαμαρτυρία όσων δεν παρανομούν, αλλά και να πατάξει τους παρανομούντες, «για να μην κυλήσει η χώρα στο χάος» και για να επιβληθεί η γνώμη της συντριπτικής πλειονότητας του λαού, που δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο, κατά το Ρώσο ηγέτη.

Εν τω μεταξύ η αντιπολίτευση ετοιμάζει, μέσω κοινωνικών δικτύων, όπου έχουν εγγραφεί δεκάδες χιλιάδες ενδιαφερόμενοι, μεγάλη συγκέντρωση το Σάββατο στο κέντρο της Μόσχας, ενώ οι δημοτικές Αρχές πρότειναν ήδη αλλαγή της αρχικής τοποθεσίας με άλλη πιο μακριά από το Κρεμλίνο. Από τη Δευτέρα εκατοντάδες διαδηλωτές προσάγονται σχεδόν καθημερινά με βιαιότητα από την αστυνομία, η οποία επιβάλλει διοικητικά πρόστιμα ή στέλνει μαζικά στα δικαστήρια κατηγορουμένους για αντίσταση κατά της Αρχής.

Στο γενικότερο αντιδυτικό κλίμα, που τροφοδοτεί η ρωσική ηγεσία, προστέθηκε η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας ότι δοκιμάζει σε πεδίο βολής και θα εγκαταστήσει άμεσα στο δυτικό άκρο του Καλίνινγκραντ αντιαεροπορικές συστοιχίες S-400, ενώ από την Τρίτη αρμάδα έξι ρωσικών πολεμικών πλοίων ξεκίνησε από τον Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό και θα φτάσει στην ανατολική Μεσόγειο με στάθμευση στην Ταρσό της Συρίας περί τα τέλη Δεκεμβρίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ρωσία
ΗΠΑ
Για το ίδιο θέμα
Δυτικές ομοβροντίες κατά Μόσχας για τις εκλογές
Από Μάιο και βλέπουμε η συμφωνία Ρωσίας - ΝΑΤΟ