Ηλεκτρονική Έκδοση

Ψηφιακά αναλφάβητο το 45% των Ελλήνων

Το 45% των Ελλήνων από 16 έως 74 ετών δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το internet, και μόνο τα μισά ελληνικά νοικοκυριά ήταν συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο το 2011, όπως αποκαλύπτουν επίσημα στοιχεία της Eurostat.

 

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την τρίτη, από το τέλος, θέση των 27 χωρών-μελών της ΕΕ.
 
Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Βουλγαρία, με το 46% των πολιτών να μην έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το Διαδίκτυο, και η Ρουμανία όπου το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει στο 54%.
 
 
Σε καλύτερη θέση, όσον αφορά το ποσοστό όσων χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, βρίσκονται η Κύπρος και η Πορτογαλία, με ποσοστό 59%, ενώ την κορυφή καταλαμβάνουν η Σουηδία (95%), η Δανία και η Ολλανδία (με 93%).
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Eurostat, το ψηφιακό χάσμα που χωρίζει τον ευρωπαϊκό βορρά από τον φτωχότερο νότο διατηρείται, παρόλο που το ποσοστό των συνδεδεμένων ευρωπαϊκών νοικοκυριών αυξήθηκε από το 49% το 2006 στο 73% το 2011.
 
Το ποσοστό αυτό πέφτει στο 50% ή χαμηλότερα μόνο σε τρεις χώρες: Ελλάδα (50%), Ρουμανία (47%) και Βουλγαρία (45%).
 
Συγκριτικά με τη μέση χώρα της ΕΕ, η Ελλάδα έχει χάσει μια πενταετία όσον αφορά τη διείσδυση του διαδικτύου.
 
Όσον αφορά τις ευρυζωνικές συνδέσεις, η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι πολύ κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 68%, αφού μόνο το 45% των ελληνικών νοικοκυριών χρησιμοποιούν σήμερα συνδέσεις DSL.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

3 σχόλια

1 Ο/Η Θάνος έγραψε: (πριν 9 έτη)
Το πρόβλημα είναι ότι οι χουντικοί αντί να προωθήσουν ΣΩΣΤΑ την εκπαίδευση στην πληροφορική, πήγαν και προώθησαν τουςυπολογιστές σε δεκαετία του... 1990. Τα παιδιά και οι παππούδες λογικό είναι να είναι διαδικτυακά αναλφάβητοι, αφού η σύνδεση είναι για κλάμματα με τον ΟΤΕ να μας παραχωρεί μόνο 2MBits ταχύτητα(άσχετα κι ας υποσχέθηκε 24MBits), και η τεχνολογία στην Ελλάδα είναι λίγο πίσω, λόγω λάθους χρηματοδότησης.

Τώρα σιγά-σιγά αναπτυσσόμαστε εδώ.
2 Ο/Η kostis έγραψε: (πριν 9 έτη)
Νομιζω κ τα 2ΜΒit ταχυτητα ειναι υπερ-αρκετη. Εξαλλου, ο ψηφιακα αναλφαβητος ειναι αυτος που δε μπορει να κανει μια αιτηση ηλεκτρονικα ή να κλεισει ενα εισητηριο κλπ κ οχι αν δεν κατεβαζει ταινια σε 20 λεπτα!! Το προβλημα ειναι που δεν εχει μπει στην κουλτουρα (?) μας το ιντερνετ.
3 Ο/Η Nikos έγραψε: (πριν 9 έτη)
Τα 2Mbits δεν είναι αρκετά σήμερα. Η τεχνολογίας είναι σε επίπεδα 1990 και η κουλτούρα σε επίπεδα 1980.

Το Κράτος πνίγει την ανάπτυξη με γραφειοκρατία και πολιτικούς σκοπούς. Με αλλά λόγια αν δεν μπει κανά φραγκο στην τσέπη κάποιου πολιτικού τίποτα δεν γίνετε σε αυτή την χώρα.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 3

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Πληροφορική και διαδίκτυο