Έντυπη Έκδοση

ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜ.ΑΡ. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

«Ανάδυση» των υποβρυχίων μιζών ζητεί η Αριστερά

Να δοθούν τα ονόματα των ανθρώπων που πήραν τις μίζες από την κατασκευή των υποβρυχίων στη Γερμανία ζητούν τα κόμματα της Αριστεράς.

Το ΚΚΕ σε σχόλιό του ανέφερε ότι «τα γερμανικά δικαστήρια, όπως και για τη Siemens έτσι και για την υπόθεση των υποβρυχίων, επί της ουσίας αθώωσαν και κάλυψαν την εταιρεία Φεροστάλ για τις μίζες και όμως εδώ τα κόμματα του συστήματος, του "ευρωμονόδρομου", την εμφανίζουν ως απόφαση τιμωρίας και κάθαρσης.

»Οι μίζες των μονοπωλίων και οι εξαγορασμένοι πολιτικοί είναι μόνο ένα στοιχείο του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος που σαπίζει παντού, και εδώ και στη Γερμανία. Απλώς κοροϊδεύουν το λαό όσοι ισχυρίζονται ότι μπορούν να το εξυγιάνουν».

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε: «Για τις μίζες των υποβρυχίων καταδικάστηκαν στη Γερμανία αυτοί που τις έδωσαν. Γι' αυτούς που τις πήραν στην Ελλάδα βασιλεύει το σκοτάδι και η ατιμωρησία.

»Ορισμένοι δε από τους κατηγορούμενους γι' αυτό το σκάνδαλο, όπως ο κ. Μίχας, παραμένουν με κυβερνητική κάλυψη και ευθύνη σε υψηλές κρατικές θέσεις».

Η Δημοκρατική Αριστερά από την άλλη σχολίασε ότι «η γερμανική Δικαιοσύνη αποφάνθηκε οριστικά ότι δόθηκαν μίζες περισσότερα από 8 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή των υποβρυχίων.

»Οι Ελληνες πολίτες δεν γνωρίζουν τίποτα γι' αυτήν τη σκοτεινή υπόθεση. Απαιτούν να γνωστοποιηθούν τα ονόματα των ανθρώπων που πήραν τις μίζες και πού βρίσκονται τα χρήματα».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική