Έντυπη Έκδοση

Προσφυγή ΑΔΕΔΥ στο ΣτΕ για τη διαθεσιμότητα

Νέα δικαστική μάχη ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατειας κατά του μεσοπρόθεσμου και του μέτρου της διαθεσιμότητας δίνει η ΑΔΕΔΥ, μεταφέροντας στο πεδίο της δικαιοσύνης κεντρικές κυβερνητικές επιλογές.

Με βασικό επιχείρημα ότι παραβιάζεται κατάφωρα το Σύνταγμα,το κοινοτικό αλλα και το διεθνές δίκαιο, η ΑΔΕΔΥ αναπτύσσει μέσα σε 77 σελίδες όλους τους νομικούς λόγους για τους οποιους πρέπει να ακυρωθεί η μνημονιακη νομοθεσία με επίκεντρο τέσσερις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) και δυο εγκυκλίους του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που καταργούν θέσεις εργασίες στο δημόσιο τομέα και θέτουν σε εφαρμογή τη διαθεσιμότητα.

Η ΑΔΕΔΥ, η οποία είχε προσφύγει στο ΣτΕ και κατά του πρώτου μνημονίου, στρέφει τα πυρά της στην πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση μέσω των ΠΝΠ, τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο αφαιρείται από τη Βουλή η νομοθετική εξουσία. Οπως εξηγεί, οι ΠΝΠ εκδόθηκαν χωρίς να συντρέχουν έκτακτες περιστάσεις ή να υπάρχει εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη, όπως επιτάσσουν οι συνταγματικές επιταγές (άρθρο 26). Επιπλέον, έχει περάσει από την ημέρα δημοσίευσής τους στο ΦΕΚ, το διάστημα των 40 ημερών, που προβλέπει το Σύνταγμα, γεγονός που τις καθιστά άκυρες.

Ως προς το μέτρο της διαθεσιμότητας αναφέρει ότι στερεί από τους δημοσιους υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν υποστεί τα τελευταία δυο χρόνια περικοπές στις αποδοχές τους που αγγίζουν το 40%, τα απολύτως αναγκαία μέσα βιοπορισμού.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)
ΑΔΕΔΥ