Έντυπη Έκδοση

«ΠΥΡΗΝΕΣ»: προθεσμία πήρε η 25χρονη

Την Τρίτη θα απολογηθεί ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή η 25χρονη που συνελήφθη την Παρασκευή και κατηγορείται για τις κακουργηματικές πράξεις της ένταξης και συμμετοχής στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς και για οπλοκατοχή.

Η σύλληψή της πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, έπειτα από ένταλμα σύλληψης, στο οποίο -σύμφωνα με την Αστυνομία- αναγράφονται τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και συμμετοχής στην οργάνωση, αλλά και της λήψης, κατοχής, μεταφοράς και απόκρυψης πολεμικών τυφεκίων και άλλου πολεμικού υλικού.

Η νεαρή οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστικού λειτουργού το Σάββατο, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να λάβει γνώση της εις βάρος της δικογραφίας.

Πρόκειται για τη δεύτερη σύλληψη που γίνεται μέσα σε λίγες μέρες. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στην Κορινθία την περασμένη Τετάρτη και αφορά σε 29χρονο φοιτητή της Γεωπονικής, ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί σήμερα ενώπιον του ανακριτή για σειρά κακουργηματικών πράξεων.

Υπενθυμίζεται ό,τι αιτία για το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί εις βάρος του ήταν ένα δακτυλικό αποτύπωμα σε κινητό αντικείμενο, που είχε κατασχεθεί στο Βόλο και ακόμα δύο τμήματα αποτυπωμάτων σε διαμέρισμα στον Χολαργό το Μάρτιο του 2011, όταν η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχε κάνει τις αντίστοιχες εφόδους. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το DNA του νεαρού, ο οποίος είναι και μάρτυρας στην υπόθεση για συμμετοχή στην οργάνωση ΣΠΦ, που δικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ταυτίζεται με το γενετικό υλικό που ανιχνεύτηκε σε μεταλλικό κουτί με όπλα στην Πολυτεχνούπολη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ