Έντυπη Έκδοση

«Δεν πληρώνω» σε Αφίδνες, Μάλγαρα και Λεπτοκαρυά

«Μπλόκο» σε τρία σημεία του οδικού δικτύου, Αφίδνες Αττικής, Μάλγαρα Θεσσαλονίκης και Λεπτοκαρυά Πιερίας, έστησαν χθες το μεσημέρι οργανώσεις και τα κινήματα «Δεν πληρώνω», σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παραπομπή σε δίκη οδηγών οι οποίοι αρνήθηκαν να πληρώσουν διόδια, στη διάρκεια των κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια σε διάφορα σημεία εθνικών οδών της χώρας.

Μπλόκο σε τρεις σταθμούς διοδίων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επικείμενες δίκες πολιτών που αρνήθηκαν να πληρώσουν διόδια, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του κινήματος «Δεν πληρώνω» Μπλόκο σε τρεις σταθμούς διοδίων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επικείμενες δίκες πολιτών που αρνήθηκαν να πληρώσουν διόδια, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του κινήματος «Δεν πληρώνω» Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στους τρεις σταθμούς, άνοιξαν τις μπάρες, με αποτέλεσμα να διέρχονται δωρεάν οι οδηγοί και μοίρασαν περίπου 5.000 έντυπα με τις θέσεις τους.

Στους σταθμούς των Μαλγάρων και της Λεπτοκαρυάς οι διαδηλωτές άνοιξαν τις μπάρες και πέρασαν ελεύθερα περίπου 2.000 αυτοκίνητα και στις δύο κατευθύνσεις της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Κατερίνης. Στους διερχόμενους οδηγούς μοιράστηκαν περίπου 5.000 έντυπα με τις θέσεις του Κινήματος.

Στη διαμαρτυρία στη Λεπτοκαρυά πολίτες και εκπρόσωποι φορέων από την Κατερίνη και την Πιερία ανήρτησαν πανό με σύνθημα «Οχι στο μαρασμό της Πιερίας». Σε ένδειξη συμπαράστασης στους διαδηλωτές, στην κινητοποίηση αυτή συμμετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου, Τάσος Κουράκης και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ενώ στα Μάλγαρα το «παρών» έδωσαν οι βουλευτές του κόμματος Γιάννης Αμανιτίδης, Λίτσα Αμμανατίδου και Ιωάννα Γαϊτάνη.

Στις 10 του μήνα έγινε στην Αθήνα η δίκη 11 πολιτών που διώκονται για τα ποινικά αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της παρακώλυσης συγκοινωνιών κ.ά. Η εταιρεία ζητάει αποζημίωση 500.000 ευρώ από τον καθένα. Στις 18 του μήνα στη Λάρισα θα γίνει η δίκη 20 ατόμων και εκκρεμούν δίκες στον Βόλο, στην Τρίπολη, στην Πιερία και στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος, μέλος της επιτροπής συντονισμού του Κινήματος Συμπαράστασης στους διωκόμενους των διοδίων, τόνισε ότι «η κυβέρνηση επιλέγει να κάνει τις δίκες για να φρονηματίσει ανθρώπους που αντιστέκονται στα διόδια, στα χαράτσια της ΔΕΗ και στην υπέρογκη φορολόγηση. Θέλει να δώσει ένα μήνυμα ότι όποιος αντιστέκεται, θα πατάσσεται».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα