Έντυπη Έκδοση

Δεν είναι η πρώτη φορά

Δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνονται αστυνομικοί για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας.

Τα τελευταία τρία χρόνια καταγράφηκαν τα εξής περιστατικά:

* Τον Μάρτιο 2010, ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Γιώργος Μπόμπολης ζήτησε να ερευνηθούν οι υποθέσεις αστυνομικών που κατέθεσαν σε δικαστήρια υπέρ δύο εμπόρων ναρκωτικών, ενώ ενήργησαν χωρίς να ενημερώσουν τον προϊστάμενο εισαγγελέα.

* Είκοσι μέρες αργότερα πραγματοποιήθηκε έρευνα στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης όπου βρέθηκαν στο γραφείο του επικεφαλής αστυνομικού διευθυντή 210 γραμμάρια ηρωίνης και στο γραφείο του υπαστυνόμου κατασχεθείσα ποσότητα κοκαΐνης. Ασκήθηκαν διώξεις για διάθεση και κατοχή ναρκωτικών από κοινού.

* Στις 25 Νοεμβρίου 2011, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης επέβαλε τέσσερα χρόνια φυλάκιση σ' έναν ανθυπαστυνόμο, τρία χρόνια σ' έναν αρχιφύλακα και δύο χρόνια σ' έναν αστυφύλακα, επειδή εντοπίστηκαν μικροποσότητες ηρωίνης, χαπιών και χασίς στο γραφείο της Δίωξης Ναρκωτικών Κιλκίς, όπου υπηρετούσαν, τον Φεβρουάριο του 2006.

* Ενας απότακτος και δύο εν ενεργεία αστυνομικοί ήταν ανάμεσα στα 53 άτομα που συνελήφθησαν για συμμετοχή σε τέσσερα κυκλώματα τοκογλυφίας, τον Ιανουάριο του 2012. Οι εισαγγελείς έχουν προτείνει ήδη την παραπομπή τους, μαζί με τους άλλους κατηγορούμενους, σε δίκη και αναμένεται το σχετικό βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου.

* Τον περασμένο Μάρτιο καταδικάστηκαν ο πρώην διοικητής του τμήματος Κασσανδρείας σε κάθειρξη 9 ετών, ο πρώην διοικητής Ασφαλείας Πολυγύρου σε κάθειρξη 8 ετών για τη συμμετοχή τους σε 20μελές κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων. Οι παραπάνω οδηγήθηκαν στη φυλακή, ενώ για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν και δύο χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί σε φυλάκιση 3 ετών, με τριετή αναστολή.

* Από τον περασμένο Μάιο, 12 αστυνομικοί, ανάμεσά τους και ανώτεροι αξιωματικοί, κατηγορούνται ότι ειδοποιούσαν ιδιοκτήτες καταστημάτων με «φρουτάκια» για επικείμενους ελέγχους συναδέλφων τους, παίρνοντας χρηματικά ανταλλάγματα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Κύριο θέμα
Βρόμικοι αστυνομικοί με καθαρή ηρωίνη