Έντυπη Έκδοση

Αλλοι τρεις μετανάστες πνίγηκαν ανοιχτά της Χίου

Αλλοι τρεις νέοι άνδρες από την Ανατολή χάθηκαν στο δρόμο προς «τη γη της επαγγελίας», τη Δύση. Μετά την τραγωδία της Λέσβου στα μέσα του περαμένου Δεκεμβρίου, με τους 22 νεκρούς και τους 6 αγνοουμένους, χθες μια νέα τραγωδία γράφτηκε μεταξύ της Χίου και των μικρασιατικών ακτών.

Εκπληκτοι οι ψαράδες στην παραλία των Κάτω Φανών και της Καρίντας βρήκαν χθες στις 9 το πρωί δύο πτώματα μεταναστών. Η έρευνα που ξεκίνησε είχε σαν αποτέλεσμα στελέχη του Λιμεναρχείου να εντοπίσουν το μεσημέρι στα Βρουλίδια άλλο ένα πτώμα.

Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν οι σοροί διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός τους προήλθε από πνιγό τα τελευταία δύο 24ωρα.

Το σημείο στη νοτιοδυτική Χίο όπου βρέθηκαν -σημειωτέον ότι εκεί όλο το προηγούμενο διάστημα έπνεαν νοτιάδες- δείχνει ότι μάλλον οι μετανάστες πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να περάσουν από τη μικρασιατική ακτή στη Σάμο. «Δεν αποκλείεται το αμέσως επόμενο διάστημα η θάλασσα να ξεβράσει και άλλο πτώμα, ίσως και μεγάλο αριθμό πτωμάτων», έλεγαν χθες στελέχη του Λιμενικού Σώματος στη Χίο. Και αυτό γιατί, όπως σημείωναν, το πέρασμα πλέον στα νησιά γίνεται με βάρκες με τις οποίες μεταφέρουν περισσότερους από 10, ακόμα και περισσότερους από 20 μερικές φορές, μετανάστες.

Εν τω μεταξύ, τρεις μετανάστες βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο νησί Παναγία Οινουσσών και σε κλωβούς εταιρείας ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή των Καρδαμύλων. Πρόκειται για τρεις άνδρες παλαιστινιακής και ιρακινής καταγωγής.

Σύμφωνα με δηλώσεις δύο εξ αυτών, έφτασαν στη Χίο κυριολεκτικά κολυμπώντας. Και αυτό γιατί επιχείρησαν να φτάσουν στο νησί μέσω Τσεσμέ, όμως η βάρκα τους ανατράπηκε. Οπότε και χρειάστηκε να κολυμπήσουν περισσότερες από 10 ώρες. Δεν έγινε γνωστό αν στις καταθέσεις τους αναφέρουν ότι στη βάρκα τους επέβαιναν και άλλοι μετανάστες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα