Ηλεκτρονική Έκδοση

Μαζική η συμμετοχή

Απεργία στις τράπεζες την Τετάρτη - Κατάληψη στα κεντρικά του Τ.Τ.

Στο στόχαστρο ο Θωμόπουλος του ΤΧΣ

Από την Παρασκευή συνεχίζουν την κατάληψη οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ). Στη μαζική έκτακτης γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα αποφάσισαν να συνεχίσουν με 24ωρη πανελλαδική απεργία Τρίτη 15/1 και να συμμετέχουν στην παν-τραπεζική πανελλαδική απεργία που έχει εξαγγείλει η ΟΤΟΕ για την Τετάρτη 16/1.

«Είμαστε απέναντι και περιμένουμε τις προτάσεις σας», είναι η πεποίθηση που κυριαρχεί, ενώ στο Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και στην τρόικα απορούν «πώς γίνεται μια τράπεζα να βρίσκεται υπό κατάληψη», λένε οι εργαζόμενοι του ΤΤ.

«Η συμμετοχή των συναδέλφων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο», σημειώνει σε ανακοίνωση ο σύλλογος εργαζομένων στο ΤΤ.

«Το μήνυμα ότι θα μας βρουν όλους και ενωμένους απέναντί τους πέρασε προς κάθε κατεύθυνση.  Μετά τη Γενική Συνέλευση ακολούθησε μαζική πορεία προς στο ΤΧΣ. Η δυναμική της κινητοποίησης και η αγωνιστικότητά μας, ανάγκασε τη Διοίκηση του ΤΧΣ να δεχτεί εκ νέου συνάντηση με αντιπροσωπία του Συλλόγου μας», αναφέρει.

«Ο πρόεδρος του ΤΧΣ κ. Θωμόπουλος μας ανακοίνωσε ότι στις προθέσεις του Ταμείου είναι να μην υπάρξουν απολύσεις και ότι καταβάλλονται προσπάθειες να καταρτισθεί πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας, ακόμα πιο δυναμικά, έως ότου υπάρξει δέσμευση και γραπτή συμφωνία».

Ο σύλλογος σημειώνει ότι η έκτακτη γενική συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα να συμμετέχουμε στην  24ωρη παν-τραπεζική, πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 16/01/2013, που προκήρυξε η ΟΤΟΕ, καλώντας στη συγκέντρωση στις 11:00 στο Κεντρικό Κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Πεσμαζόγλου).

ΟΤΟΕ

«Οι εξελίξεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο όλα δείχνουν -και από τα συμφραζόμενα και από τα υπονοούμενα και από τα μισόλογα των αρμοδίων- ότι χτυπά για πρώτη φορά η πόρτα των μαζικών απολύσεων στον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων» αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΟΤΟΕ.

«Χωρίς προσχήματα, χωρίς διαδικασίες ούτε καν εθελούσιων αποχωρήσεων, χωρίς κανένα κοινωνικό σχέδιο για την τύχη των εργαζομένων, ζητούν απευθείας "αίμα απολύσεων" στις Τράπεζες, δίνοντας το σύνθημα έναρξης "της σφαγής" από το Ταχ. Ταμιευτήριο. Είναι σαφές, ότι η υπόθεση αυτή αφορά όλους τους εργαζόμενους στις Τράπεζες.

Είναι επίσης ξεκάθαρο, ότι εκείνοι που μιλούν για μείωση του 25% έως 30% του προσωπικού των τραπεζών στα επόμενα δύο με τρία χρόνια, έχουν έτοιμα τα σχέδιά τους και η ώρα της εφαρμογής τους έφτασε, με έναρξη υλοποίησής τους το Ταχ. Ταμιευτήριο.

Τα σχέδια αυτά διαψεύδουν όλες τις διαβεβαιώσεις για αντίστροφη -θετική- πορεία της ελληνικής οικονομίας και για μείωση της ανεργίας και δείχνουν, ότι οι επιθέσεις στην εργασία και στα μεσαία και φτωχά λαϊκά στρώματα θα συνεχισθούν και θα ενταθούν» αναφέρει ο ΟΤΟΕ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Τράπεζες
Για το ίδιο θέμα
Απεργία και την Παρασκευή στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Τελευταίες ειδήσεις στην κατηγορία Οικονομία
Διχόνια φέρνουν οι αντιφάσεις του ευρώ
EPLO - ΔΙΚΕΜΕΠ: Yπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας
Έρευνα για τo οικονομικό κλίμα στις μικρές επιχειρήσεις
Απώλειες 1,12% στο χρηματιστήριο
Στον αέρα η έναρξη παραγωγής του εργοστασίου της ΕΒΖ στο Πλατύ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
SkyServ: μείωση εσόδων και ζημιών
Και καπάκι 10 νέες δράσεις «στήριξης» της απασχόλησης
Τρέμε ανεργία
Το πραγματικό χρέος δεν υπερβαίνει τα 150 δισ.
Στασιμότητα ή ύφεση και το 2014
Πάνε το 2015 οι ΣΔΙΤ σκουπιδιών
Ολο και πιο χαμηλά ο ευρωπληθωρισμός - στο 0,3% τον Αύγουστο
Ψίχουλα στους Ελληνες παραγωγούς
Χαρίζουν τις υπεραξίες στους επενδυτές
Φάτε μάτια ψάρια