Έντυπη Έκδοση

Παπανδρέου: Δεν ήταν συνεργάσιμος ο Σαμαράς

«Ο Αντώνης Σαμαράς εκμεταλλεύθηκε τον πόνο του λαού για να γίνει πρωθυπουργός και τώρα εφαρμόζει την πολιτική που εγώ ακολουθούσα», υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του σε εφημερίδα του Ορεγκον (ΗΠΑ).

«Ηλπιζα ότι θα ήταν συνεργάσιμος. Ηταν όμως αρκετά αρνητικός ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, εξαιρετικά επικριτικός και εύκολα εκμεταλλευόταν τον πόνο του ελληνικού λαού», είπε και υπογράμμισε: «Τώρα ως πρωθυπουργός έχει αλλάξει εντελώς το σκοπό του. Αποδέχθηκε ουσιαστικά το πρόγραμμα που είχα εγώ ακολουθήσει. Εχουμε προσωπική σχέση που κατά καιρούς διατηρούμε και βρισκόμαστε».

Ο κ. Παπανδρέου υποστηρίζει ότι δεν ευθύνεται η Ελλάδα για την οικονομική κρίση ενώ, αναφερόμενος στην περίοδο διακυβέρνησής του, λέει ότι προχώρησε σε πολλές μεταρρυθμίσεις που δυσαρέστησαν ανθρώπους «που είχαν πάρε-δώσε με την εξουσία, το χρήμα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης». Υπογράμμισε πως γνώριζε ότι θα του στοίχιζαν πολιτικά οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά έλεγε «δεν πειράζει, εφόσον μπορούσα να βοηθήσω τη χώρα μου να αποφύγει την πτώχευση, πράγμα που κάναμε».

Η εφημερίδα αναφέρεται στη γνωριμία του Γ. Παπανδρέου με τον Αντ. Σαμαρά από τα φοιτητικά τους χρόνια και παραθέτει σχετικές δηλώσεις του κ. Παπανδρέου, ο οποίος θα είναι ο πρώτος ομιλητής του «World Affairs Council» στο Ορεγκον (ομιλητής θα είναι και ο Δαλάι Λάμα).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική