Έντυπη Έκδοση

Μπακογιάννη: Επικίνδυνη η τεχνητή ένταση με τη βία

Η πρώτη σαφής διαφοροποίηση από τη γραμμή στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα «νόμου και τάξης» στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, ήρθε χθες από την Ντόρα Μπακογιάννη.

Η πρώην υπουργός εξέφρασε δημοσίως τον προβληματισμό που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο γαλάζιο παρασκήνιο, ότι η όξυνση της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή κάθε κρούσμα βίας, μπορεί να αποφέρει πρόσκαιρα κομματικά οφέλη στη Ν.Δ., είναι όμως επικίνδυνη για την κοινωνία.

«Η τρομοκρατία για να αντιμετωπιστεί δεν πρέπει να πυροβολεί ο ένας τον άλλον, δεν γίνεται να πιστεύουμε ότι πίσω από κάθε τρομοκρατική ενέργεια βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και το αντίστροφο», είπε συγκεκριμένα η κ. Μπακογιάννη στην κρατική τηλεόραση. Ασκησε κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι δεν είναι πια το περιθωριακό κόμμα του 3%, αλλά αξιωματική αντιπολίτευση και πρέπει πλέον να αποκηρύξει «αριστερίστικες λογικές, που ρίχνουν λάδι στη φωτιά».

Την ίδια στιγμή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου καλούσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εάν πραγματικά επιθυμεί τη μέγιστη δυνατή καταδίκη της βίας, να «συμμορφώσει» πρώτα τα στελέχη του που «καμαρώνουν για τα λοστάρια και τις μάσκες που διατηρούν στο σπίτι τους» και τον «πολιτικό εμπρηστή εκπρόσωπό του», αποδίδοντας τις ευθύνες για την ένταση στην Κουμουνδούρου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική