Έντυπη Έκδοση

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ

Στόχος νέα ατζέντα

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να βρει συμμάχους στην παγκόσμια σκακιέρα και να διευρύνει την ατζέντα της διαπραγμάτευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο της Δημοκρατίας στη συνάντηση που είχαν χθες.

Ο Αλ. Τσίπρας επέκρινε τις επιλογές της κυβέρνησης να νομοθετεί με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου Ο Αλ. Τσίπρας επέκρινε τις επιλογές της κυβέρνησης να νομοθετεί με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για το πρόσφατο ταξίδι του στη Γερμανία και τη συνομιλία του με τον Β. Σόιμπλε. Ο κ. Τσίπρας στη συζήτηση με τον κ. Παπούλια εξήγησε ότι στόχος αυτών των επαφών ήταν η διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος και ότι η κρίση δεν είναι ελληνική ιδιαιτερότητα αλλά μέρος ενός ευρύτερου ευρωπαϊκού και παγκόσμιου προβλήματος.

Εθεσε επίσης υπ' όψιν του προέδρου τη δυσαρέσκεια του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές της κυβέρνησης να νομοθετεί με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και να υποβαθμίζει τη λειτουργία της Βουλής. Εξέφρασε, τέλος, τη βαθιά του ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας και τα πρόσφατα κρούσματα τρομοκρατίας και ότι δεν μπορούν αυτά τα φαινόμενα να αποτελούν πεδίο πολιτικής και μικροκομματικής εκμετάλλευσης και αντιπαράθεσης.

«Μικρή» Γραμματεία

Χθες, συνεδρίασε η Συντονιστική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και αποφασίστηκε η συγκρότηση ενός άτυπου 9μελούς οργάνου, μιας κατά κάποιον τρόπο ολιγομελούς και ευέλικτης γραμματείας για την αντιμετώπιση των τρεχόντων ζητημάτων, που θα αποτελείται από τους: Αλ. Τσίπρα, Δ. Βίτσα, Π. Σκουρλέτη, Π. Λάμπρου, Γ. Μπαλάφα, Ρ. Ρινάλντι, Α. Μητρόπουλο, Παν. Λαφαζάνη και Αντ. Νταβανέλλο.

Εξέδωσε επίσης ανακοίνωση για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στον άξονα τεσσάρων σημείων. Και συγκεκριμένα:

1. Στην κυβερνητική επίθεση αντιπερισπασμού, συνεπικουρούμενη από μερίδα των ΜΜΕ, με στόχο τη συγκάλυψη των καταστροφικών κοινωνικών επιπτώσεων από την πολιτική των μνημονίων.

2. Στην κοινοβουλευτική εκτροπή με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

3. Στην αυτονόητη πολιτική καταδίκη των επιθέσεων των τελευταίων ημερών από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

4. Στις προσπάθειες του μνημονιακού τόξου των πολιτικών, οικονομικών και μιντιακών δυνάμεων εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Προεδρία της Δημοκρατίας