Ηλεκτρονική Έκδοση

Κλίμα έντασης

Τέσσερις κάλπες στην ψηφοφορία για την Προανακριτική

Μετά από αιφνίδια εισήγηση Βενιζέλου

Τελευταία ενημέρωση:

Για πολιτική σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την κοινοβουλευτική διαδικασία διερεύνησης ευθυνών γύρω από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, μίλησε εκ νέου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πρότεινε τελικώς να στηθούν 4 κάλπες, μία ανά πρόσωπο. Η απόφαση υιοθετήθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής.

«Δεν έχω ανάγκη προστασίας, ούτε εγώ, ούτε το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία καλείται σήμερα να συγκροτήσει προανακριτική επιτροπή για την πολύκροτη υπόθεση. Ο ίδιος μίλησε για «πολιτική αθλιότητα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την οποία κατηγόρησε ότι αποσκοπεί να «ρίξει» την κυβέρνηση.

Πρότεινε τέσσερις κάλπες, μία ανά πρόσωπο, απαντώντας στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για συγκάλυψη και εξευτελισμό των δημοκρατικών θεσμών. «Σηκώνουμε τον φερεντζέ της κάλπης και αποδεικνύεται η κάλπικη σκευωρία», ανέφερε -μετέδωσε την πρόταση και μέσω Twitter [https://twitter.com/EVenizelos/status/291833043667267584]

«Τέσσερις κάλπες για να προχωράμε και να τελειώνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέχεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης.

«Ναι», για την αναζήτηση της αλήθειας, διαμήνυσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Για θεαματική εγκατάλειψη της πρότασης για 3 ψηφοφορίες και 7 κάλπες η οποία είναι διδακτική για όλους μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. O ίδιος έκανε σαφές ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα παραστούν και στις 4 κάλπες, προτρέποντας να καταστεί το ίδιο υποχρεωτικό για όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες.

Συμφωνήθηκε ομόφωνα η διεξαγωγή ταυτόχρονης μυστικής ψηφοφορίας, με μία ανάγνωση του καταλόγου των βουλευτών, με τέσσερις κάλπες και τέσσερα ψηφοδέλτια με τα αδικήματα, όπως επίσης και λευκά ψηφοδέλτια, ανακοίνωσε τελικώς ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Δεν υπήρξε μεθόδευση εκ μέρους των πολιτικών αρχηγών και αυτό αποδείχθηκε με την τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου και είναι πλήγμα όταν διατυπώνονται αξιολογήσεις περί μεθοδεύσεων», σχολίασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Στο μεταξύ, με υπόμνημα στη Βουλή, ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δήλωσε ότι ουδέποτε ενημερώθηκε για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ.

 

 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

1 Ο/Η Ντίνα έγραψε: (πριν 7 έτη)
Το θέμα της λίστας Λαγκάρντ (και της λίστας Χριστοφοράκου) έπρεπε να απασχολεί την ελληνική πολιτική όταν ή πριν γίνουν οι διαπραγματεύσεις. Τότε, είχε νόημα. Αυτό που θα έπρεπε να μας απασχολεί τώρα, και να τρέχει στα πρωτοσέλιδα, είναι τι ψηφίζεται στη βουλή όσον αφορά την ανεξαρτησία της χώρας μας και την παραχώρηση των πόρων της. Αλλά μας δίνουν μια λίστα Λαγκάρντ για να ασχολούμαστε με θέμα που τώρα δεν ενοχλεί παρά κάποια πρόσωπα, και μας αποπροσανατολίζουν από τα ουσιώδη και, κατά τη γνώμη μου, αυτά που ήθελαν τελικά να πετύχουν εξ΄αρχής και τα οποία νομοθετούνται αυτές τις μέρες.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 1

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Για το ίδιο θέμα
Στη Βουλή η δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ
Μόνος ο Παπακωνσταντίνου στην Προανακριτική
Οι τοποθετήσεις των κομμάτων για την Προανακριτική
Βενιζέλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ»
Στρίβειν διά της κάλπης
Η «γραμμή» των κομμάτων στη ψηφοφορία
Παπαδήμος: «Ουδέποτε ενημερώθηκα αρμοδίως»
Παπακωνσταντίνου: Προστάτευσα τη δυνατότητα αξιοποίησης της λίστας
Πύρινος λόγος από τον Π. Καμμένο στη Βουλή
Παπαρήγα: Λευκό από το ΚΚΕ για Παπανδρέου-Παπαδήμο
Μιχαλολιάκος: Η Χ.Α. θα ψηφίσει και στις 4 κάλπες